slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Περνάνε νύχτα ΝΤΡΟΠΟλογίες για την υγεία στα νησιά. Παρέμβαση Γιάννη Βρούτση


Οι αθεόφοβοι που μας κυβερνάνε σε νόμο του υπουργείου εργασίας πέρασαν ΝΥΧΤΑ διάταξη που υποβαθμίζει το νοσοκομείο Σύρου και τα κέντρα υγείας που ανήκουν σ΄αυτό.
Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση με ερώτηση στη Βουλή στις 5-1-2011...

«Με το Ν. 3896/2010, ψήφισαν διάταξη που υποβαθμίζει το Νοσοκομείο Σύρου, τα Κέντρα Υγείας σε Μύκονο, Τήνο, Πάρο, Σαντορίνη, Μήλο, Ίο, Άνδρο και 12 Πολυδύναμα Ιατρεία του Ν. Κυκλάδων που υπάγονται σε αυτό.
Η κυβέρνηση παραβιάζοντας ακόμη μια φορά τη συνταγματική διάταξη του άρθρου 101 για τη νησιωτικότητα, έρχεται προκλητικά και ψηφίζει νύχτα και μάλιστα σε άσχετο νόμο (του Υπουργείου Εργασίας), ρύθμιση που ουσιαστικά υποβαθμίζει τις Υπηρεσίες Υγείας των Κυκλάδων.

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη, όπως είναι φυσικό, προκαλεί αρρυθμίες στη λειτουργία των Υγειονομικών Μονάδων, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών στις Κυκλάδες, περιορίζει δραματικά τις εφημερίες, στερεί τη δυνατότητα από τα απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία να έχουν γιατρούς. Παράλληλα, όμως, δημιουργεί και σοβαρά αντικίνητρα για την στελέχωση των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού.
Όλη αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, προκαλεί την εύλογη οργή και το θυμό των κατοίκων των νησιών, οι οποίοι βλέπουν ημέρα με την ημέρα την κυβέρνηση να υποβαθμίζει με την αναλγησία της, την αξία της ζωής στις Κυκλάδες.
Αποτελεί τουλάχιστον εμπαιγμό, αν όχι πολιτική υποκρισία, το γεγονός ότι η κυβέρνηση αφού ψήφισε με προχειρότητα την απαράδεκτη αυτή ρύθμιση σε άσχετο νόμο, μετά ήρθε χωρίς το παραμικρό ίχνος ντροπής να υπόσχεται – μέσω των εκπροσώπων της - ότι η επίμαχη διάταξη (άρθρο 34, ν 3896/2010) θα διορθωθεί σε επόμενο νομοσχέδιο.
Όμως, οι λεονταρισμοί αυτοί, δεν πείθουν πλέον κανένα. Αντίθετα, προκαλούν τους νησιώτες γιατί παραμένουν ακόμη νωπές οι μνήμες των προεκλογικών μαξιμαλιστικών υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ, που έταζαν τα πάντα για τους πάντες.
Η κυβέρνηση, θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει τα πολιτικά παιχνίδια και να φερθεί με την πρέπουσα σοβαρότητα. Η ασφάλεια των νησιωτών και η ποιότητα των Υπηρεσιών Υγείας στις Κυκλάδες πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο. Οι Υπηρεσίες Υγείας των Κυκλάδων επιβάλλεται να ενισχυθούν και όχι να υποβαθμίζονται.
Γι’ αυτό λοιπόν και στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή (8569/5-1-2011), ζητώ από τον αρμόδιο υπουργό να διορθώσει άμεσα αυτή την άδικη, επικίνδυνη και αντικοινωνική ρύθμιση, προκειμένου το Σύστημα Υγείας των Κυκλάδων να επανέλθει στην προγενέστερη κατάσταση (Ζώνη Γ΄)».

Και για του λόγου το αληθές παραθέτουμε το επίμαχο άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως...

Άρθρο 34 (Ν. 3896 -ΦΕΚ 207 Α΄/ 8.12.2010)

1.Η παράγραφος 2 του άρθρου 45 του ν. 3205/2003 (ΦΕΚ 297 Α΄) αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας όλης της χώρας, για την πραγματοποίηση εφημεριών, κατατάσσονται σε τρεις (3) ζώνες ανάλογα με την έδρα τους, ως εξής:

α. Ζώνη Α΄
Στη ζώνη αυτή ανήκουν τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Ηρακλείου και των Ιωαννίνων, συμπεριλαμβανομένων και των πανεπιστημιακών, καθώς και τα κέντρα υγείας
που ως οργανικές μονάδες υπάγονται σε αυτά.

β. Ζώνη Β΄
Στη ζώνη αυτή ανήκουν τα περιφερειακά και νομαρχιακά νοσοκομεία των υπολοίπων νομών ή πόλεων, της Αλεξανδρούπολης και της Λάρισας, καθώς και τα κέντρα υγείας που ως οργανικές μονάδες υπάγονται σε αυτά
με την επιφύλαξη αυτών που ανήκουν στη Γ΄ Ζώνη.

γ. Ζώνη Γ΄
Στη ζώνη αυτή ανήκουν το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και τα Γενικά Νοσοκομεία − Κέντρα Υγείας Λήμνου, Γουμένισσας, Ικαρίας, Καλαβρύτων, Καλύμνου, Καρύστου, Κυθήρων, Κύμης, Κω, Λέρου, Μολάων, Σητείας, Φι−
λιατών, Ιθάκης, Νάξου, τα Κέντρα Υγείας που υπάγονται σε αυτά, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) με τα παραρτήματά του.»


Και για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό πρακτικά,σας λέμε ότι στην παράγραφο 3 του άρθρου 45 του ν. 3205/2003 (ΦΕΚ 297 Α΄)αναφέρει ότι οι εφημερίες στη ζώνη Β΄ θα επανδρώνονται από το 1/2 του ιατρικού προσωπικού ενώ στη ζώνη Γ΄ οι εφημερίες θα επανδρώνονται από ΟΛΟΚΛΗΡΟ το υπάρχον ιατρικό προσωπικό. Εκεί ακριβώς είναι όλη η ιστορία και γι΄αυτό η δικαιότατη αντίδραση του Βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση.

Άραγε αυτοί της πράσινης κυβερνητικής λαίλαπας που ψηφίζουν τους νόμους, έχουν περάσει καθόλου απ΄τα νησιά μας χειμώνα να δουν τί γίνεται;
Μπας και νομίζουν ότι τα νησιά είναι το Κολωνάκι κι η Εκάλη ή τα μπαρ που γυρνάει ο πρωθυπουργός για να δείξει τη δήθεν λαϊκότητά του;
Συγχαρητήρια κύριοι και.... εις άλλα με ΥΓΕΙΑ!!!!



Μανώλης εξ Απειράνθου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που την είδες την υποβάθμιση ρε φίλε. Που είναι το πρόβλημα εσένα και του κολλητού σου. Καλά αν είναι έτσι που λέτε και τα παρουσιάζετε, ο Ραγκούσης ενδιαφέρεται λιγότερο από τον κολλητό σου για την Πάρο. Το ΠΑΣΟΚ έκανε το ΕΣΥ και τα Κέντρα Υγείας, που τότε η φτωχολογιά πέθαινε στα δημόσια νοσοκομεία. Σωνόντουσαν μόνο όσοι είχαν λεφτά και πήγαιναν στα ιδιωτικά και γι’ αυτό καταψήφισε τότε το κόμμα σας το ΕΣΥ, γιατί στήριζαν και στηρίζουν τους μεγαλογιατρούς, το μεγάλο κεφάλαιο και όχι τη φτωχολογιά. Τη φτωχολογιά τι θέλατε και θέτε μόνο για τους ψήφους. Τώρα σας έπιασε ο πόνος πουλάκια μου.

Ανώνυμος είπε...

μου αρεσει που κανει και κριτικη η ΝΔ!!!και δη ο Βρουτσης!!!!.......ρε ημαρτον!!!

#αριστεροχειρας#