slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Βλάχος: Τι έχουν να πούνε, τώρα που αύξησαν τη βενζίνη 50%, αυτοί που έλεγαν η κερδοσκοπία έχει ημ. λήξης στις 4 Οκτώβρη;

«Η κυβέρνηση, με την πολιτική της, εκτίναξε τις τιμές των καυσίμων στα ύψη. Συγκεκριμένα, πάνω από 50 λεπτά (για την ακρίβεια 51,7 λεπτά) αυξήθηκε η μέση τιμή της αμόλυβδης (95 οκτ.) το 2010. Αύξηση που αγγίζει σχεδόν το 50% (συγκεκριμένα 48,05%), σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή του προηγούμενου χρόνου (1,076 €/lit - 30/12/2009).

Η τιμή της αμόλυβδης (95 οκτ.) έφθασε την 31/12/2010 στο 1,593 €/lit. Η ανοδική της πορεία συνεχίστηκε, για να φθάσει την 21/1/2011 στο 1,635 €/lit, δηλαδή αυξήθηκε κατά 4,2 λ/lit σε διάστημα 20 ημερών.

Όλα αυτά αφορούν στη μέση τιμή, ενώ -αυτή τη στιγμή- σε πολλές περιοχές της χώρας μας, η πραγματική τιμή φτάνει έως και 1,9 €/lit.

Η κυβέρνηση και οι λαλίστατοι υπουργοί της έχασαν κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Κρύβονται και σιωπούν. Σιωπούν ένοχα, γιατί είναι οι ίδιοι που δήλωναν ως αντιπολίτευση:

“Είναι ξεκάθαρο ότι η αγορά των καυσίμων στην Ελλάδα δε λειτουργεί ανταγωνιστικά. Όλοι ξέρουν ότι υπάρχουν εναρμονισμένες πρακτικές σε βάρος του καταναλωτή. Αυτό θα τελειώσει. Το πάρτι κερδοσκοπίας εις βάρος του καταναλωτή έχει ημερομηνία λήξης την 4η Οκτωβρίου”.

Πρόσθεταν, μάλιστα, ότι “για να φτιάξεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά”.

Αυτά έλεγαν τότε. Το ερώτημα σήμερα είναι: Τότε δεν ήξεραν τι έλεγαν (κάνοντας λαϊκίστικη αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία) ή σήμερα δεν ξέρουν τι να κάνουν και απλά παρακολουθούν από μακριά την ανεξέλεγκτη κατάσταση;

Εκτός και αν θέλουν να πιστέψουμε ότι στηρίζουν την κερδοσκοπία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: