slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η υπηρεσίες μεταναστεύουν μια μια από την Σύρο στην Ρόδο … τυχαίο; δεν νομίζω !

syrianospolitis

Τελικά, ο Γιάννης Ραγκούσης, προκειμένου να μην κατηγορηθεί για τοπικισμό και για να κοπάσουν οι σφοδρές αντιδράσεις σύσσωμου του Δωδεκανησιακού ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Κυβέρνησης, έκανε το χατίρι στους Ροδίτες και αποδυνάμωσε την έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, την Ερμούπολη.
Ο υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε τη μεταφορά των μισών Γενικών Δ/νσεων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στα Δωδεκάνησα. Έτσι, θα υπάρχουν τρεις που θα λειτουργούν στην Σύρο και άλλες τρεις στη Ρόδο. Παράλληλα, η Σύρος αποδυναμώθηκε σε σημαντικό βαθμό και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, αφού άλλα προβλέπει το τελικό Προεδρικό Διάταγμα και άλλα το σχέδιο που είχε παρουσιασθεί πριν ένα μήνα. Εκτός από την έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που είναι ο Πειραιάς, ενισχυμένη θα είναι η Μυτιλήνη, ενώ Σύρος και Ρόδος θα αποτελέσουν το φτωχό συγγενή των υπηρεσιών.
Για να δούμε τώρα ποια θα είναι η αντίδραση της ΤΕΔΚ Κυκλάδων, των βουλευτών μας και των εκλεγμένων μας στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση; Θα ξεσηκωθούν όπως έκαναν οι συνάδελφοί τους στη Ρόδο, ή θα φοβηθούν μην τους φάει η κομματική μαρμάγκα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: