slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διαμαρτυρία από την ΟΝΝΕΔ Τήνου για ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση

ΟΝΝΕΔ

ΤΗΝΟΥ

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: «Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Τήνου»


Η σύνδεση της Τήνου με την Αθήνα συντηρεί την ζωή στο νησί σ’ ένα βιώσιμο στάδιο, αφού καθιστά εύκολη την πρόσβαση από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας. στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα νοσοκομεία, τα δικαστήρια, τις κεντρικές υπηρεσίες, την διευρυμένη αγορά και…


την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το πλοίο Θεολόγος Π. όμως που εκτελεί το δρομολογίου προς και από Ραφήνα την περίοδο 11/1/2011 έως 24/2/2011 θα αποσυρθεί για ετήσια επιθεώρηση, χωρίς να έχει προβλεφθεί η αντίστοιχη αναπλήρωση του από άλλο πλοίο. Μ ε τον τρόπο αυτό θα στερηθεί το νησί μας και όλοι εμείς οι Τηνιακοί το πρωινό δρομολόγιο προς Ραφήνα και το απογευματινό προς Τήνο.

Όμως, πρέπει να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της Τήνου τον χειμώνα για να συνεχίσουμε να ζούμε με συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας. Ειδικά για το νησί μας, το οποίο δεν διαθέτει αεροδρόμιο που να αφήνει εναλλακτική λύση για την μετακίνηση των κατοίκων και την εξυπηρέτηση έκτακτων και μη περιστατικών.

Οι δημοτικές αρχές του νησιού κατέβαλαν μέχρι σήμερα έναν σθεναρό αγώνα για να αποφευχθεί η ερήμωση του νησιού μας με πρακτικές λύσεις, προσπαθώντας να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που θα κάνουν εμάς τη νεολαία να μην εγκαταλείψουμε την Τήνο.
Προκειμένου λοιπόν να μην στερηθεί το νησί μας πρωινό δρομολόγιο προς Ραφήνα και απογευματινό προς Τήνο, ζητάμε από την πολιτεία αλλά και τη νέα δημοτική αρχή του νησιού μας την άμεση εξεύρεση πρακτικής λύσης για την αποφυγή ταλαιπωρίας των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.

Εμείς ως νέοι του νησιού αγωνιζόμαστε να παραμείνουμε στο νησί μας και να κάνουμε την καθημερινότητα καλύτερη κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η πολιτεία αντί να είναι σύμμαχος σε αυτήν την εκστρατεία, κάνει τα πάντα για να μας απομονώσει και να μας γυρίσει πίσω, σε χρόνια δύσκολα και συνθήκες αναχρονιστικές.




Δεν υπάρχουν σχόλια: