slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης για το 12,4% της ανεργίας

«Το υψηλότερο ποσοστό Ανεργίας της τελευταίας 10ετιας για το 3ο τρίμηνο του 2010 στο 12,4 %, αποτελεί μια θλιβερή αλλά και εξόχως ανησυχητική πραγματικότητα.

Το αντίστοιχο 3μηνο του 2009, το ποσοστό της ανεργίας είχε διαμορφωθεί στο 9,3 %.

Επιπλέον, το Σεπτέμβριο του 2010 σκαρφάλωσε στο 12,6 %, έναντι 9,1 % που ήταν το Σεπτέμβριο του 2009.

Μήνα με το μήνα, η ανεργία διογκώνεται επικίνδυνα.

Βαρύ το τίμημα για τους νέους εργαζόμενους έως 24 ετών, αφού 1 στους 3 είναι άνεργος (33,6 %).

Εξίσου δραματική η κατάσταση και για τις γυναίκες, όπου το αντίστοιχο δικό τους ποσοστό έφτασε το 16,7 % !

Όσο η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για την Ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η κατάσταση θα χειροτερεύει.

Όσο οι ευρωπαϊκοί πόροι του ΕΣΠΑ «λιμνάζουν» στη γραφειοκρατία των υπουργείων και δεν απορροφώνται (η απορροφητικότητα τους αγγίζει μόλις το 6,2%), οι ελπίδες για ανάκαμψη της απασχόλησης εξανεμίζονται.

Όσο ο αριθμός των ανέργων αυξάνει -ήδη έχει εκτοξευτεί στους 627.000- υπονομεύεται η Ανάπτυξη, τροφοδοτείται η ύφεση και ενισχύονται οι Δείκτες της φτώχειας.

Σήμερα, η κυβέρνηση φαίνεται να αγνοεί το μείζον κοινωνικό και οικονομικό θέμα της ανεργίας.

Ενοχοποιεί τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, για τους οποίους μεθοδεύει προκλητικά τη μείωσή τους και δεν αντιλαμβάνεται, ότι αυτό ανατροφοδοτεί την ύφεση και αυξάνει την ανεργία».Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

1 σχόλιο:

Απανοχωριανός είπε...

Που' σαι μεγάλε Βρούτση να ρήξεις την ανεργία στο 5%, ξέρεις εσύ. Μια διακοσαριά χιλιάδες γαλάζιους με λίστες από τα κομματικά και βουλευτικά σας γραφεία, θα στοιβάξετε στο δημόσιο και στους δήμους μέσα από τα στέϊτζ του ΟΑΕΔ( τα λεφτά των εργαζομένων) και το πρόβλημα θα λυθεί κιας ρημάξει το ΙΚΑ. Έτσι όπως το είχατε λύσει από το 2004 μέχρι να εγκαταλείψετε το σαπιοκάραβο, την Ελλαδίτσα μας, ετσά που την καταντήσατε. Θέτε δε θέτε το σαπιοκάραβο που αφήσατε θα ξαναταξειδέψει.