slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κλειστό Δημαρχείο λόγω …αδειών..

«ΤΟ ΒΗΜΑ της ΝΑΞΟΥ»
Αναστάτωση προκλήθηκε στο τμήμα αλλοδαπών του Δήμου, την περασμένη Τρίτη, καθώς εδώ και μια εβδομάδα οι αλλοδαποί που διαμένουν στη Νάξο δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και να λάβουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις για την ανανέωση της άδειας παραμονής τους ή άλλα έγγραφά τους. Το τμήμα υπολειτουργεί ή παραμένει κλειστό, καθώς
οι υπάλληλοι βρίσκονται σε άδεια και οι αντικαταστάτες τους δηλώνουν αναρμόδιοι να υπογράψουν τις βεβαιώσεις και να χορηγήσουν αριθμό πρωτοκόλλου. Μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη, το γραφείο Αλλοδαπών παρέμενε κλειστό. Με παρέμβαση της δικηγόρου Ιωάννας Λατσού και μετά από αναφορά που έγινε στο συνήγορο του πολίτη, αναγκάστηκε ο Δήμος να εξυπηρετήσει του αλλοδαπούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο. Το φαινόμενο της ελλιπής στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου Νάξου, είναι έντονο τις τελευταίες ημέρες, καθώς πολλοί υπάλληλοι απουσιάζουν με άδεια. Ως αποτέλεσμα είναι να γίνονται από τους δημότες πολλά παράπονα, που αφορούν την εξυπηρέτησή τους.

Δεκαεννέα άνθρωποι υπέγραψαν την αναφορά που εστάλη στο συνήγορο το Πολίτη και η οποία αναφέρει τα εξής:
«Είμαστε οικονομικοί μετανάστες-αλλοδαποί, οι οποίοι κατοικούμε και εργαζόμαστε μόνιμα και νόμιμα στο νησί της Νάξου. Εδώ και μια εβδομάδα ερχόμαστε στο τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Νάξου, το οποίο έχει οριστεί να είναι ανοικτό από τις 8:00 έως τις 12:00 και δεν μπορούμε να υποβάλλουμε αιτήσεις. Οι υπάλληλοι που βρίσκονται στο παραπάνω γραφείο δεν δέχονται αιτήσεις από εμάς, λέγοντάς μας ότι δεν είναι αρμόδιοι να μας δώσουν βεβαιώσεις πρωτοκόλλου υποβολής της αιτήσεώς μας και ότι ο αρμόδιος υπάλληλος απουσιάζει για ένα μήνα. Επειδή εμείς πρέπει να υποβάλλουμε εμπρόθεσμα αιτήσεις που αφορούν την ανανέωση και τη χορήγηση των αδειών παραμονής μας, με την όλη παραπάνω κατάσταση θίγονται τα συμφέροντά μας και κινδυνεύουμε να χάσουμε προθεσμίες υποβολής των αιτήσεών μας που προβλέπονται από το νόμο, καθώς και προθεσμίες που αφορούν τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Επίσης, όλες αυτές τις ημέρες που ερχόμαστε εδώ, έχουμε χάσει αρκετά μεροκάματα.
Παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να βρεθεί λύση άμεσα και να λειτουργήσει όπως πρέπει το παραπάνω τμήμα αλλοδαπών».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.........

Ανώνυμος είπε...

Ναι πω πω χρημα... Αλλα δεν πειραζει αφου δεν ειναι δεξιος ας τρωει οσα θελει, για να δουμε ο Μαργαριτης τι θα κανει,θα το χαλασει το μαγαζι η θα το διατηρησει.