slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΧΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»
 
Έντονες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη έχουν προκαλέσει οι προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εκπτώσεις στην Παιδεία και στην Υγεία, στα πλαίσια της προσπάθειας εξοικονόμησης πόρων την ιδία ώρα που τα λειτουργικά έξοδα των υπουργείων είναι υπέρογκα και οι έμμισθες επιτροπές έχουν πολλαπλασιαστεί.
Οι αντιδράσεις αυτές ανάγκασαν σε άτακτη υποχώρηση της κυβερνητικής προσπάθειας συνένωσης σχολείων στη Σύρο.
Τέτοιες ενέργειες μας γυρνούν δεκαετίες πίσω όπου τα πολυπληθή τμήματα εμπόδιζαν την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και την κατάκτηση της γνώσης.
Θυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση μείωσε τους διορισμούς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και προχώρησε σε κομματικές επιλογές και τοποθετήσεις στελεχών στην εκπαίδευση.
Η πολιτική των ημετέρων και η υποβάθμιση της εκπαίδευσης δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 20ου αιώνα.
Όμως και στον τομέα της υγείας τα πράγματα είναι δυσάρεστα. Το κλείσιμο των μονάδων υγείας φέρνει την έντονη ανησυχία στους πολίτες ιδιαίτερα στους νησιώτες μας που  το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουν πρωτοφανή υποβάθμιση των υπηρεσιών. Ταυτόχρονα βλέπουν ότι έργα δεν προσχωρούν και η υποστελέχωση των μονάδων υγείας έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Καλούμε την κυβέρνηση που υποδούλωσε τη χώρα στο ΔΝΤ να προχωρήσει σε αναπτυξιακές δράσεις και να σεβαστεί επιτέλους τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που βιώνουν καθημερινά την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.
 

2 σχόλια:

Αιγαιοπελαγίτης είπε...

Βρήκε δουλειά το παλικάρι. Για 5 χρόνια στη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έγραφε εκθέσεις ιδεών, παρλάριζε στα ΜΜΕ και εγκαινίαζε τα έργα του ΠΑΣΟΚ. Τώρα για 3,5+5=8,5 χρόνια θα γράφει και θα βγάζει τον πόνο του και θα μοιράζει δελτία τύπου, μέχρι να βαρεθεί και να επιστρέψει κοντά στον μπαμπακούλη του στο σπιτάκι τους στα βόρεια προάστια της Αττικής για να συνεχίσει ο μέγας «ανεξάρτητος» και «αδέκαστος» δικαστής, τον θυμάστε οι παλαιότεροι, τα κομματικά του σεμινάρια. Καλό κουράγιο μοναχικέ ταξιδιώτη του Αιγαίου.

Ανώνυμος είπε...

Μα για κοιτάχτε ποιος μιλάει για υποδούλωση της χώρας στο ΔΝΤ !!! Ο εκπρόσωπος της παράταξης που βύθισε στο χάος τη χώρα και λίγο έλειψε να τη στείλει εκεί που δεν υπάρχει γυρισμός. Τέτοιο ΘΡΑΣΣΟΣ. Τέτοια ΑΝΕΔΕΙΑ. Γνήσιο παιδί της παράταξης που τον εξέθρεψε και τον έκανε κάποιον από το τίποτα.