slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εμείς μπορούμε και ... πρέπει να τ' αλλάξουμε όλα!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Σε λίγες ώρες θα μιλήσει ο λαός και θα δώσει την δική του απάντηση σε όλα όσα έγιναν ειδικά τον τελευταίο χρόνο …. για το καλό του!!!
Λένε ότι ο λαός είναι σοφός και η ετυμηγορία του πάντα η ορθή όμως επιτρέψτε μου να πω ότι αυτή την σοφία τα τελευταία χρόνια οι καιροσκόποι και δολοπλόκοι πολιτικάντηδες φρόντισαν με χίλια δυο τεχνάσματα να την αλλοιώσουν.
Ρουσφετολογικές προσλήψεις και συντεχνιακά προνόμια δημιούργησαν κομματικούς στρατούς, ενώ η ατιμωρησία από τα απλά έως τα πιο βαριά παραπτώματα που εξασφάλιζαν σε κάποιους οι υψηλές γνωριμίες, μας κατάντησαν ένα λαό του “Ωχ! δε βαριέσαι βρε αδερφέ εγώ να περνώ καλά και όλοι οι άλλοι ας πάνε να γ@@@@@@@ε!!!
Όλα αυτά δεν είναι ιδίωμα της φυλής μας όπως θέλουν κάποιοι να μας πείσουν αλλά αντιθέτως πιστεύω ότι αυτό που μας λείπει εδώ και χρόνια είναι οι φωτισμένοι (και τίμιοι) ηγέτες αλλά και οι φωνές των πνευματικών ανθρώπων τους οποίους φρόντισαν οι σκοτεινοί αυτοί άνθρωποι να μπουκώσουν στο στόμα! …. για να τους καταστήσουν άφωνους!!!
Μας έφεραν την ελεύθερη τηλεόραση για να αλλοιώσουν τα πρότυπα της νεολαίας μας την οποία έκαναν να συνωστίζεται στις ακροάσεις για συμμετοχή στα διάφορα τηλεσκουπίδια τους....

Η μορφή και η κατεύθυνση της παιδεία μας εδώ και χρόνια θέλει να κάνει τα παιδιά μας παπαγάλους για να μην υπάρχει κριτική σκέψη και αντίδραση στα πεπραγμένα τους και για να είναι σίγουροι για τα αποτελέσματα εισήγαγαν και τον κομματικό τους καιροσκοπισμό και αλητεία ακόμα και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση!!!
Μας έδωσαν υποτίθεται μπόλικη ενημέρωση η οποία όμως είναι κατευθυνόμενη και ραμμένη στα μέτρα των καναλαρχών και μεγαλοεκδοτών οι οποίοι διόλου τυχαία τυγχάνει να είναι οι μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοπρομηθευτές του δημοσίου!!!
Φίλες/οι τον τελευταίο καιρό έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά αλλά θα πρέπει όλοι μας να αντισταθούμε στους εκβιασμούς του τρομοκρατημένου πολιτικού συστήματος γιατί τα ψέματα τελείωσαν!
Το βόλεμα ο ωχαδερφισμός και ίσως η παραπλάνηση μερικών από εμάς πρέπει να σταματήσει εδώ γιατί είμαστε πλέον υπόλογοι στα παιδιά μας και γενικά στη νεολαία μας για την Ελλάδα που θα τους παραδώσουμε.
Την Κυριακή ας μη τους κάνουμε το χατίρι και ας πούμε “Όχι στην αποχή, στο άκυρο και στο λευκό” μια και θα πρέπει το μήνυμα μας να είναι ξεκάθαρο και αποκομμένο από το κομματικό εκβιασμό ή συμφέρον.
Ας γίνει η 7 Νοέμβρη η αφετηρία για έναν άλλο τρόπο σκέψης και λειτουργίας των προσώπων και των θεσμών!!!
Ας πιστέψουμε πλέον ότι εμείς μπορούμε και πρέπει να τα αλλάξουμε όλα!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το "όχι στην αποχή, το άκυρο και το λευκό", κ Πρεβενιέ το προωθεί λυσσασμένα και ο κ. Πάγκαλος για ένα απλούστατο λόγο. Η ΑΠΟΧΗ ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ. Αν οι εκλογές, οι εκάστοτε εκλογές, αποτελούν την κορωνίδα και την πεμπτουσία της Δημοκρατίας τους τότε, απερίφραστα, για να ξεχαρβαλωθεί αυτό το έκτρωμα που έφερε την Ελλάδα μας στο σημερινό κατάντημα πρέπει να εισπράξει ΑΠΟΧΗ, ΛΕΥΚΟ ή ΑΚΥΡΟ. Μόνον τότε θα αλλάξει κάτι. Το σύστημα που έχουμε υιοθετήσει και αποκαλούμε στη χώρα μας Δημοκρατία, Δημοκρατία έχει και η Αμερική και η Γερμανία αλλά και η Κορέα, έχει αποτύχει πλήρως, εκ του αποτελέσματος είναι προφανές, πρέπει να αλλάξει. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Και μην ισχυριστείτε ότι έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τους ανθρώπους γιατί αυτό αποτελεί μεγάλη μπούρδα στο πλαίσιο της ελληνικής πραγματικότητος. Γιατί όσο οι εκλεγμένοι έχουν την τεράστια δυνατότητα να επεμβαίνουν βαθιά στη Δημόσια Διοίκηση (με διορισμούς, αναθέσεις, επεμβάσεις σε συγκροτημένα και αυτοτελή όργανα (ΕΛΑΣ, ΛΣ, Ένοπλες Δυνάμεις κλπ),επιλεκτική διάθεση επιχορηγήσεων κλπ) τόσο η πραγματική Δημοκρατία θα καθυστερεί την άφιξη της.

Ε.Ν.Χ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε Ε.Ν.Χ. ο Πάγκαλος ο οποίος λέει όχι στην "Αποχή, στο Λευκό και στο Άκυρο" το κάνει επί σκοπό! Ξέρει ότι εδώ και καιρό που λέει την μία μ@@@@@α πάνω στην άλλη έχει εκνευρίσει όλο τον Ελληνικό λαό και ευελπιστεί πραγματικά να κάνουμε το εντελώς αντίθετο από αυτό που μας συμβουλεύει!!!
Οι άνθρωποι είναι ψαγμένοι με ψυχολόγους και μας βλέπουν και μας χειρίζονται σαν ΜΑΖΑ!!!

Αχιλλέας

Ανώνυμος είπε...

Γιατί με αποχή ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ / ΝΔ
Ο κύριος ΡΑΓΚΟΥΣΗς ,που μίλησε, σήμερα ,ΚΙΝΗΘΗΚΕ στα χνάρια του πρωθυπουργού που πριν είχε πει ,υπονομευτές και αντιπατριώτες όσους δεν ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ
Είπε λοιπόν ότι όσοι δεν ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ κινούνται σε σκοτεινά κυκλώματα, που υπονομεύουν την χώρα
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ
ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΜΕ..ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Απλοποιημένο εικονικό παράδειγμα

Σε ένα εκλογικό τμήμα με 1.000 εγγεγραμμένους αν ψηφίσουν όλοι
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πάρουν 28% γιατί θα έχουμε:

ΠΑΣΟΚ

240 ψήφοι

ποσοστό 24%
ΝΔ

240 ψήφοι

ποσοστό 24%
ΛΟΙΠΑ

520 ψήφοι

ποσοστό 52%
Στο ίδιο εκλογικό τμήμα με 40% αποχή δηλαδή επί 600 ψήφων
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πάρουν 48% γιατί θα έχουμε:

ΠΑΣΟΚ

240 ψήφοι

ποσοστό 48%

Προσοχή:
Το ίδιο θα συμβεί αν ρίξετε
ΑΚΥΡΟ ή ΛΕΥΚΟ καθώς τα ποσοστά
των κομμάτων βγαίνουν από τα έγκυρα
ψηφοδέλτια
ΝΔ

240 ψήφοι

ποσοστό 48%
ΛΟΙΠΑ

120 ψήφοι


ποσοστό 24%





http://www.pythari.gr/

Ανώνυμος είπε...

Η υπεραπλούστευση είναι πολύ επικίνδυνη. Η γλώσσα των αριθμών λανθάνει συχνά. Τι θα λέγατε για την περίπτωση των χιλίων εγεγραμμένων ψηφοφόρων με 70% αποχή, 100 λευκά, 100 άκυρα και με ΝΔ να παίρνει 100 ψήφους; Μήπως σε αυτή τη περίπτωση θα μιλάγαμε για μια ΝΔ που κερδίζει με 100%; Ασφαλώς όχι. Θα μιλάγαμε για ένα σύστημα υπό κατάρρευση. Δηλαδή αυτό που αρμόζει.
Αχιλλέα, αν οι εκλογές είναι ο καταλύτης για να λειτουργεί η Δημοκρατία (το πιστεύω αυτό) για το συγκεκριμένο δικό μας μοντέλο Δημοκρατίας (που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση χωρίς να βλέπουμε κρεμάλες έτοιμες να "τελειώσουν" τους υπευθύνους)η μόνη κίνηση για να την εξουδετερώσεις είναι πράγματι η αποχή, το άκυρο και το λευκό.

Ε.Ν.Χ.