slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι εκλογές τα… έλυσαν όλα !!!

Έφεραν… θετικές εξελίξεις σε ακτοπλοϊκό και άγονες γραμμές.

Για την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η συνάντηση της αντιπροσωπείας των επαγγελματικών φορέων και του δημάρχου Νάξου με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιέιας, Γιάννη Διαμαντίδη, προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις της Νάξου για το ακτοπλοϊκό. Είναι μια θετική εξέλιξη στο πιο σημαντικό πρόβλημα του νησιού που δείχνει ότι όταν λειτουργούμε ομαδικά και οργανωμένα μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Το μεγάλο στοίχημα όμως για τους εφοπλιστές αλλά και για τα νησιά μας παραμένει η μείωση των εισιτηρίων . Οι μεγάλες αυξήσεις σε καύσιμα και λιπαντικά τον τελευταίο χρόνο σε συνδυασμό με του υψηλούς φόρους και τις.....
επιβαρύνσεις προς τρίτους(αχθοφορικά δικαιώματα κ.λ.π) εκτοξεύουν την τιμή του εισιτηρίου σε απαγορευτικά επίπεδα. Ιδιαίτερα σε νησιά, όπως είναι η Νάξος, που το πλοίο είναι το μοναδικό μέσο μεταφοράς και η οικονομία τους εξαρτάται από τον τουρισμό, το ακριβό εισιτήριο αποτελεί αρνητικό παράγοντα στην ανάπτυξή τους.
Σήμερα αναμένεται επίσης να κατατεθούν και οι προσφορές από τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις για 15 άγονες γραμμές. Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στη γραμμή Πειραιάς-Καστελόριζο αφού εξυπηρετείται μόνο με ένα δρομολόγιο από το ε/γ-ο/γ Διαγόρας της Blue Star Ferries , όμως από κει και πέρα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα το οποίο καλείται να λύσει το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων.
Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες είναι κυρίως:
1) η Blue Star για τις γραμμές Πειραιάς - Αστυπάλαια - Κάλυμνος -Κως - Νίσυρος - Τήλος – Ρόδος, Πειραιάς - Κάλυμνος -Κως - Νίσυρος - Τήλος – Ρόδος, Πειραιάς - Νάξος – Δονούσα και Πειραιάς - Πάρος - Νάξος - Ηρακλειά - Σχοινούσα - Κουφονήσια – Κατάπολα.
2) η ΑΝΕΚ με το Νήσος Μύκονος σε ένα δρομολόγιο Πειραιάς - Σύρος - Αγ. Κήρυκος -Φούρνοι - Καρλόβασι - Βαθύ Σάμου
Οι επαγγελματικοί φορείς της Νάξου εξέδωσαν το εξής Δελτίο Τύπου:
Την Τετάρτη το μεσημέρι 03/11/2010 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση αντιπροσωπείας των επαγγελματικών και άλλων φορέων και του Δημάρχου Νάξου με τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις της Νάξου για το ακτοπλοϊκό. Ο Δήμαρχος Νάξου κ. Νίκος Μαράκης τηρώντας την δέσμευσή του και εκμεταλλευόμενος και την προσωπική του σχέση με τον Υπουργό πέτυχε την άμεση συνάντηση αυτή προκειμένου να διεκδικηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι προτάσεις των φορέων και του Νησιού γενικότερα για το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα καθοριστικής σημασίας το ακτοπλοϊκό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλα πιτσουλα ο μαρακας οπως τα κανονισε. δεν ειχε καμια επισκεψη τεταρτη και του το κανονισαν. ο Μ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ομως εχει επισκεψη στο φιλοτι πως θα παρευρεθει;τον ρωτησε κανεις;
ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ