slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ι. Βρούτσης: Πλήρης αποτυχία η «Ρύθμισης των καθυστερούμενων Ασφαλιστικών Εισφορών» του ΙΚΑ

«Δυο μόλις ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, ένας πολύ μικρός αριθμός οφειλετών του ΙΚΑ – περίπου 30.000 - έκαναν αίτηση για ρύθμιση. Ποσοστό, που αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 10% του συνόλου των οφειλετών.

Η αντίστοιχη ρύθμιση - το καλοκαίρι του 2009 - της κυβέρνησης της Ν.Δ., που τόσο πολύ πολεμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, είχε προσελκύσει περισσότερους από 65.000 οφειλέτες.

Οι επιφυλάξεις και οι φόβοι μας για τα αποτελέσματα της ρύθμισης, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν.

Η πολυδιαφημισμένη ρύθμιση της κυβέρνησης, απέτυχε να πείσει τη συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών – εργοδοτών. Και αυτό, γιατί ο μικρός αριθμός των δόσεων που προβλέπεται λειτουργεί αποτρεπτικά, γιατί διαμορφώνει υψηλή μηνιαία επιβάρυνση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε, δίνουν καθημερινό αγώνα για την επιβίωση τους.

Μετά τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να επιταχύνει τη λήψη μέτρων για την αύξηση των εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Ο έλεγχος των υπερβολικά υψηλών δαπανών Υγείας, η διαφανής και αποδοτική αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων, πρέπει να μπουν σε υψηλή προτεραιότητα. Έτσι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του ΙΚΑ και να πάψει η κυβέρνηση να αναζητά την εξοικονόμηση πόρων και την κάλυψη των ελλειμμάτων από τις περικοπές των συντάξεων των Ελλήνων Ασφαλισμένων.

Οι συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων, πρέπει να αποκατασταθούν.

Είναι θέμα Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: