slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Εκτός από αποτυχημένος περιφερειάρχης μήπως είστε και ανεπαρκής νομικός;»

Σκληροί είναι οι χαρακτηρισμοί του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπου Κόκκινου που περιλαμβάνονται στο δελτίο τύπου - απάντηση προς τον νυν Γ.Γ. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Βασίλειο Μπρακουμάτσο.

Ο κ. Κόκκινος απάντησε άμεσα στο σημερινό δελτίο τύπου του κ. Μπρακουμάτσου. Το blog μας δημοσιεύει και τα δυο δελτία τύπου…



Σύρος 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

«ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ;»

Πριν καλά-καλά εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου, ο κυβερνητικός - κομματικός εγκάθετος στην περιοχή μας κος Μπρακουμάτσος και υπασπιστής του νυν υποψήφιου Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μας, έβγαλε μια ακόμα φόρα άνευ λόγου και ουσίας ανακοίνωση, που όμως αποδεικνύει το κομπλεξικό του σύνδρομο για μένα και δείχνει τον πανικό για την υποψηφιότητα μου. Οι εντυπώσεις που προσπαθεί να δημιουργήσει στρέφονται και πάλι εναντίον του διότι, ως νομικός που είναι, ελπίζω να γνωρίζει ότι η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, δεν έχω κώλυμα υποψηφιότητας και ο ίδιος έχω δώσει εντολή στους νομικούς μου συμβούλους να καταθέσουν έφεση σε ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης όπου εκτιμώ πως θα δικαιωθώ.

Εντύπωση μου προκαλεί η ανακοίνωση του διορισμένου Γ.Γ. που απαράδεκτα παρεμβαίνει στις περιφερειακές εκλογές όμως και πάλι δείχνει την εμπάθεια του, την κομματική του μισαλλοδοξία και ότι είναι υπηρέτης της πλάνης και της δημαγωγίας και όχι της δημιουργίας όπως του επιτάσσει ο θεσμικός του ρόλος. Η απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Σύρου, για την υπόθεση του διαγωνισμού των προσλήψεων για μερική απασχόληση του 2005 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, των οποίων ο ίδιος είχα ακυρώσει για κακή δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, μου προκαλεί εντύπωση όταν μάλιστα ο καταθετών μήνυση εναντίων μας κ. Ρήγας που μέλος της κυβέρνησης δεν παρέστη στην δίκη να στηρίξει τις απόψεις του. Είναι μια άδικη πολιτική δίωξη για μένα και μια άδικη δίωξη για τους υπαλλήλους της περιφέρειας που αποτελούσαν την επιτροπή όταν μάλιστα αθωώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι και αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε καμία σχέση μεταξύ μας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας θυμίζω ότι το 2005 επιδιώξαμε να στελεχώσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με δεκαοκτώ (18) υπαλλήλους μερικής απασχόλησης. Ακύρωσα τον διαγωνισμό εξαιτίας της λανθασμένης δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων. Ακλούθησε μήνυση από τον κ. Ρήγα, βουλευτή Κυκλάδων και περιέργως, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, εκδόθηκε η ανωτέρω απόφαση και σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Τέλος συνιστώ στον κ. Μπρακουμάτσο να μην βιάζεται να βγάζει ανακοινώσεις γιατί οι απαντήσεις μου τον εκθέτουν διαρκώς και ανεπανόρθωτα.

Υ/Γ1. Κύριε γενικέ γιατί δεν κάνετε ελέγχους στις καταγγελίες που έχουν έρθει στα χέρια σας για ελέγχους στην νομαρχία Κυκλάδων και Δωδεκανήσου; Η απόφαση της δικαιοσύνης για την υπόθεση της Πολεοδομίας Σύρου και τα πολιτικά πρόσωπα της νομαρχίας Κυκλάδων (νομάρχης κ. Μπάιλας κ.τ.λ.) δεν σας έγιναν μάθημα;

Υ/Γ2. Το λαό του Νοτίου Αιγαίου μην τον πολυεπικαλείστε γιατί ούτε θελήσατε να τον γνωρίσετε ποτέ ούτε θα έχετε το θάρρος να ζητήσετε την ψήφο του.

Υ/Γ3. Συνεχίζετε τις παρεμβάσεις στην διαδικασία των περιφερειακών εκλογών για να μας δίνεται την ευκαιρία να θυμίζουμε στους νησιώτες μας την οπισθοδρόμηση που γνώρισε η περιοχή μας επί των ημερών σας.





Ακολουθεί το σημερινό Δελτίο Τύπου του Γ.Γ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Βασίλειου Μπρακουμάτσου, στο περιεχόμενο του οποίου απάντησε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η νέα εποχή για τα νησιά και την κοινωνία των πολιτών του Αρχιπελάγους δεν μπορεί να γίνει από δημόσια πρόσωπα, σήμερα καταδικασμένα σε πολύμηνες φυλακίσεις για σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Καλώ τον πρώην Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υποψήφιο Περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπο Κόκκινο, να δώσει στη δημοσιότητα τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί και την καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου Σύρου.
Είναι αλήθεια η ποινή φυλάκισης των 10 μηνών και το κυριότερο για ποιες παράνομες από δόλο πράξεις;
Είχα δηλώσει ότι τον Οκτώβρη του 2009 το πολιτικό πάρτι τελείωσε για τον κ. Κόκκινο, τώρα τον λόγο τον έχει και η δικαιοσύνη…
Επίσης τον ερωτώ γιατί πήρε στο λαιμό του άλλους αξιοπρεπείς ανθρώπους στελέχη της Περιφέρειας;
Βέβαια έδειξε και τον σεβασμό του στην δικαιοσύνη αφού όταν δικαζόταν και καταδικαζόταν σήμερα, ήταν σε περιοδεία στα νησιά υποσχόμενος ήθος, συνέπεια, αξιοκρατία, σεμνότητα.
Περίμενε να αναμετρηθεί μαζί μου τηλεοπτικά, του είχα δηλώσει ότι πρώτα θα δώσει λόγο στη δικαιοσύνη, μετά στο λαό του Αρχιπελάγους στις 7 Νοεμβρίου και μετά τα λέμε!!
Αυτά για την ώρα…

30-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: