slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση των "Μικρών Κυκλάδων" για αποχή


Από νησί σε νησί (Σχοινούσα, Ηρακλειά...) ταξίδευαν, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, οι πρόεδροι των "Μικρών Κυκλάδων" για να συναντηθούν και να συζητήσουν τη στάση που θα κρατήσουν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Η πρωτοβουλία είχε σαν στόχο να αποφασίσουν να ανακοινώσουν ότι δεν θα συμμετέχουν στις εκλογές, αντιδρώντας στην απόφαση να ενωθούν τα νησιά τους με το δήμο Νάξου με την προσδοκία να υπάρξει αλλαγή του νόμου "Καλλικράτης" και να διατηρήσουν την αυτοδιοικητική αυτονομία τους.
Bookmark and Share
Εκτος από τους σημερινούς προέδρους, στις συζητήσεις που έγιναν πήραν μέρος και άλλοι ενδιαφερόμενοι για τα της αυτοδιοίκησης. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει, είναι, γιατί εν μέσω προεκλογικής περιόδου άναψε η σπίθα της διαμαρτυρίας, που είχε σβήσει πολύ νωρίς μετά από τις πρώτες -και τελευταίες- αντιδράσεις που υπήρξαν από κάποιους προέδρους των νησιών, όταν ανακοινώθηκε ο γεωγραφικός χάρτης των "Καλλικρατικών" δήμων.
Οι "κακές γλώσσες" λένε, ότι την ιδέα έριξε κάποιος(;) που δυσκολεύεται να βρει υποψηφίους από τις Μικρές Κυκλάδες.
Πάντως, παρ’ όλο που έσπευσαν στην πρόσκληση όλοι, ακόμη και εκείνοι που ήδη έχουν "κλείσει" συνεργασία με συνδυασμό, τελικώς, δεν υπήρξε συμφωνία και ομόφωνη απόφαση. Μάλιστα, μετά τη λήξη των συνομιλιών, επέστρεψαν ο καθένας στο νησί του χωρίς να έχει συμφωνηθεί αν θα υπάρξει κι άλλη συνάντηση naxosnews

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.