slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λουκέτα σε δημοτικούς σταθμούς της χώρας καταγγέλει ο Ν. Νικολόπουλος

«Χιλιάδες βρέφη και νήπια δεν θα φιλοξενηθούν φέτος στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων. Αιτία οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, αφού το Υπουργείο Εσωτερικών δεν εγκρίνει τις προσλήψεις, καθώς επίσης και η έλλειψη οικονομικών μέσων και υποδομών.

Η σφιχτή οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσουν τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, όπως είναι φυσικό θα αγγίξει και τα παιδιά των οικογενειών που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν σε έξοδα όπως ιδιωτικών σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών», δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε: «Για όσους έχουν μικρά παιδιά εστράφησαν προς τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Όμως στους περισσότερους έχει
δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, μιας και ασύγκριτα περισσότεροι γονείς φέτος στράφηκαν, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, στη λύση της τοπικής αυτοδιοίκησης, που βρέθηκε απροετοίμαστη και χωρίς επιπλέον οικονομικούς πόρους όμως να αντιμετωπίσει την «καταιγίδα» των αιτήσεων».

Θέλοντας να «βάλει πλάτη» ο Βουλευτής με παρέμβαση του στο Κοινοβούλιο περιγράφει στους Υπουργούς, ως εξής την κατάσταση: «Το κύμα της συνταξιοδότησης και το πάγωμα στις προσλήψεις προκαλεί εντονότατη ανησυχία για το μέλλον της ομαλόρρυθμης λειτουργίας και ανάπτυξης των δημοτικών και κρατικών βρεφονηπιακών σταθμών. Όταν αναφερόμαστε σε θέματα παιδαγωγικής, οφείλουμε να μην είμαστε ισοπεδωτικοί. Είναι διαφορετικό να μην γίνουν προσλήψεις στον διοικητικό τομέα, από το να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις παιδαγωγών. Είναι γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι δήμοι αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σε όλα αυτά που προείπαμε προστίθεται και η ανυπαρξία κάποιου ειδικού φορέα».

Και κατέληξε ο Νίκος Νικολόπουλος: «Αυτό που προέχει είναι να λύσουμε τα προβλήματα. Την ώρα μάλιστα που η οικονομική κρίση αύξησε τις αιτήσεις στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς, οι υπεύθυνοι προβάλλουν την κυβερνητική αναλγησία και αδιαφορία και απορρίπτουν μαζικά τις αιτήσεις φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, αυτή η έλλειψη προσωπικού αναγκάζει τους ΟΤΑ να βάζουν λουκέτα. Γιατί η κυβέρνηση μένει απαθής και ασυγκίνητη, έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από την κοινωνία ή ενώ ακούει και γνωρίζει το πρόβλημα των οικονομικά αδυνάτων πολιτών, δεν συγκινείται αφού έχει να διαλέξει να υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των δυνατών δανειστών…

Δεν υπάρχουν σχόλια: