slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ηλεκτροπληξία

AYΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 50% ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΡΑΕ

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ την τριετία 2011 - 2013 προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας...


H ΡΑΕ προτείνει αύξηση της τιμής κατά 50% για τις χαμηλές καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες, ενώ για τις μεσαίες καταναλώσεις η αύξηση να είναι από 7,5% έως 15%. Οι τιμές του ρεύματος για τους αγρότες αναμένεται να αυξηθούν κατά 25%-33% στην τριετία 2011 - 2013 και για τη βιομηχανία κατά 10%. Αντίθετα, στις μεγαλύτερες καταναλώσεις προτείνεται συνολική μείωση από 6,5% έως 16%.

Ευνοημένοι από την αναδιάρθρωση των τιμολογίων θα είναι και οι έμποροι, που θα δουν το κόστος της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος να μειώνεται έως 15% συνολικά στην τριετία. Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι τα λαϊκά νοικοκυριά δεν αντέχουν τα ήδη τα τιμολόγια της ΔΕΗ. «Αν υλοποιηθούν οι υπέρογκες αυξήσεις που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση σε συνδυασμό με την ακρίβεια που φουντώνει και τις νέες αυξήσεις του ΦΠΑ, κυριολεκτικά θα δεχθούν τη χαριστική βολή» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Από πλευράς ΣΥΝ ο Π.Λαφαζάνης σημειώνει ότι με την ανακοίνωση της ΡΑΕ επιβεβαιώνεται ότι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν είναι τίποτε άλλο παρά η άλλη όψη μιας άγριας εισπρακτικής κερδοσκοπίας με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.
fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: