slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η τοπική αυτοδιοίκηση πενθεί

Παρά τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τον τελευταίο χρόνο, δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Πορεία", Δημήτρης Φραγκίσκος, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Λίγο μετά τις 3 το απόγευμα της Πέμπτης 26 Αυγούστου διαπιστώθηκε ο θάνατός του μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη. Η naxos news απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Bookmark and Share

Όσοι συνεργάστηκαν ή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πλούσια δραστηριότητα που ανέπτυξε εκλεγμένος επί 16 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ο Δημήτρης Φραγκίσκος ασχολήθηκε σε βάθος, μελετώντας επί ώρες, τη νομοθεσία, που διέπει τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Γνωστός για τις γνώσεις και το οξύ κριτικό πνεύμα του, όχι μόνο στη Νάξο, αλλά και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αφού είχε θητεύσει και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κυκλάδων.
Ο Δημήτρης Φραγκίσκος, γεννήθηκε το 1946 στη Χώρα της Νάξου.
Φοίτησε στο Γυμνάσιο Νάξου και σπούδασε Μηχανολόγος στο μικρό Πολυτεχνείο.
Από το 1972 μέχρι το 2001 εργάστηκε στη ΔΕΗ ως ανώτερο στέλεχος.
Διετέλεσε Προϊστάμενος σε δυο από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα του Αιγαίου, τη Σάμο και την Πάρο.
Ταυτόχρονα είχε την εποπτεία της κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης πολλών μικρότερων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Το 1992 ανέλαβε Προϊστάμενος στη ΔΕΗ της Νάξου, έχοντας παράλληλα την εποπτεία για τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας σε οκτώ νησιά.
Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα είχε αναπτύξει ενεργό δράση στην πολιτιστική και πολιτική ζωή της Νάξου.
Με τη συμμετοχή του σε τοπικούς συλλόγους ασχολήθηκε επισταμένως με τα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και δημοτικά προβλήματα του τόπου μας.
Το 1986 συμμετείχε στη δημιουργία της Δημοτικής Κίνησης "Συνεργασία" και στη συντακτική επιτροπή της ομώνυμης εφημερίδας.
Το 1994 συμμετείχε στη δημιουργία της Δημοτικής Κίνησης "Ενωμένοι Πολίτες" και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.
Το 1998 πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Δημοτικής Κίνησης "Η Νάξος μας" και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.
Το 2002, ετέθη επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Νάξου "Νέα Πορεία" και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος, όπως και το 2006. Λίγο αργότερα ανέλαβε και καθήκοντα Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου.

naxos news:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΣΟ ΙΚΑΝΟ,ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΑΝ ΤΟΝ Δ. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ. ταρζανακος

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΣΤΙΧΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ …… ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΕΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΠΙΚΡΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΑΝ…….. ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ. Σ.κ.Φ.