slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η νέα προσέγγιση της ΝΔ στο διαδίκτυο

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010

Είναι παραδεκτό γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ μέχρι «χθες» ήταν ο κυρίαρχος παίχτης στον χώρο του διαδικτύου .
Η ΝΔ και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα (ίσως με μια μικρή εξαίρεση το ΣΥΡΙΖΑ) , δεν είχαν δώσει την απαραίτητη προσοχή τους και φροντίδα στον ανερχόμενο αυτό διαδραστικό δίαυλο επικοινωνίας.
Όλα όμως άλλαξαν τον Νοέμβριο του 2009. Αυτή τη στιγμή διακρίνεται στον ορίζοντα μια ραγδαία άνοδος της παρουσίας της ΝΔ στο διαδίκτυο και η μονοπωλιακή κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον παρελθόν.
Σ` αυτές λοιπόν τις διαδικτυακές εξελίξεις θέλησα να έχω την επίσημη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικοινώνησα με τον υπεύθυνο Νέων Τεχνολογιών της ΝΔ κ. Μ. Βολουδάκη, ο οποίος στην σχετική μου ερώτηση μου απήντησε ότι :
« Μια έμπρακτη απόδειξη του ανοίγματος της Ν.Δ. στην κοινωνία, είναι η νέα μας προσέγγιση στο διαδίκτυο.
Το διαδίκτυο άλλαξε και αλλάζει τα δεδομένα της σύγχρονης δημοκρατίας.
Έχουμε ζωντανό παράδειγμα: χωρίς κανενός είδους άνωθεν κατεύθυνση, οι ελεύθερες φωνές του διαδικτύου διαδραμάτισαν αποφασιστικό ρόλο στην αναγέννηση της παράταξής μας με την ενεργό παρέμβασή τους στη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού.
Αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα αυτή, αναγνωρίζοντας ακόμα και τις καθυστερήσεις μας του παρελθόντος στον τομέα αυτό, χτίζουμε μια νέα διαδικτυακή στρατηγική. Μια στρατηγική που θα υλοποιηθεί μέσα από μια νέα διαδικτυακή πύλη, που ήδη ετοιμάζεται, αλλά κι από μια νέα προσέγγιση στα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης, τα social media του διαδικτύου.
Κεντρικός άξονας της στρατηγικής αυτής είναι η συμμετοχή του πολίτη στη διαμόρφωση της πολιτικής.
Η νέα μας διαδικτυακή πύλη, χτίζεται με έμφαση στη διαδραστικότητα, στη δυνατότητα δηλαδή του πολίτη να διαλέγεται διαδικτυακά με το κόμμα. Τη δυνατότητα του πολίτη να συμμετέχει σε οργανωμένες δημόσιες διαβουλεύσεις που θα καταλήγουν σε συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής.
Αλλά και τη δυνατότητά του να επικοινωνεί με το κόμμα, τα όργανα και τα στελέχη του εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, από οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας.
Η νέα μας διαδικτυακή πύλη θα είναι ένα μωσαϊκό από επιμέρους ιστοτόπους. Στόχος μας είναι κάθε Τομέας Πολιτικής Ευθύνης, κάθε Γραμματεία, κάθε Νομαρχιακή ή Δημοτική Τοπική Οργάνωση να έχουν το δικό τους αυτόνομο ιστότοπο, μέσα στα πλαίσια της νέας διαδικτυακής πύλης.
Μέσα από την αποκέντρωση στην παραγωγή διαδικτυακού περιεχομένου, διευρύνουμε τη θεματολογία με την οποία η Ν.Δ. προσεγγίζει την κοινωνία, και τελικά διευρύνουμε την επιρροή της. Κάθε δομική μονάδα, κάθε επίπεδο οργάνωσης του κόμματος, αποκτά έτσι ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής μας.
Από την προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να λείπουν τα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης. Τα μέσα αυτά τα προσεγγίζουμε με τελείως νέο τρόπο, με έμφαση και πάλι στην αυτονομία των μονάδων που θα θελήσουν να αναπτύξουν δικό τους διαδικτυακό περιεχόμενο.
Δεν θέλουμε να κάνουμε αναπαραγωγή δελτίων τύπου στα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης. Θέλουμε να συμμετέχουμε στον ελεύθερο διάλογο και να διευκολύνουμε μέλη, στελέχη και φίλους να αναπτύξουν τη δική τους, αυτόνομη και ελεύθερη παρουσία. Γιατί έτσι κερδίζεται σήμερα η μάχη των ιδεών, και όχι από τα κεντρικά κατευθυνόμενα συστήματα του παρελθόντος.
Η Γραμματεία Νέων Τεχνολογιών, με σκοπό την ανάπτυξη της αυτόνομης παρουσίας στελεχών και φίλων του κόμματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του διαδικτύου, έχει ήδη ξεκινήσει κύκλο σεμιναρίων για στελέχη. Ορίσθηκαν υπεύθυνοι διαδικτύου σε κάθε Γραμματεία, Τομέα και ΝΟΔΕ του κόμματος. Οι άνθρωποι αυτοί θα αποτελέσουν τη μαγιά μιας νέα πολιτικής παρουσίας, η οποία χέρι-χέρι με τη σημερινή οργάνωση θα δώσει τη μάχη των ιδεών σε όλα τα πεδία.
Το διαδίκτυο είναι χώρος ελευθερίας. Χώρος ανταλλαγής και άνθισης των ιδεών. Για αυτό και τον θεωρούμε προνομιακό πεδίο για την παράταξή μας!»

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Από 1η Σεπτεμβρίου η Νέα Δημοκρατία θα πληρώνει ενοίκιο 95.000 ευρώ το μήνα στον επιχειρηματία Μπάμπη Βωβό για τα γραφεία 7.000 τ.μ. στη Λ. Συγγρού 340. Tα καθαρά ...
τετραγωνικά γραφείων είναι περίπου 5.500 και τα υπόλοιπα είναι αποθήκες κι άλλοι κοινόχρηστοι χώροι.Μετα σου λεει εχουμε κριση!Ε ρε γλεντια..."

Ανώνυμος είπε...

ρωτησες ρε ανωνυμε ποσο πληρωνει το παπασοκ στα καινουρια γρφεια και στα διΑΚΟΣΙΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ γυμναστηριο του τζεφρυ ? η το μονο που ξερεις ειναι να μιλας για τους αλλους .ουστ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ; ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ,ΦΑΡΜΑΚΩΝ,ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ. Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ . ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ. ταρζανακος

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!ταρζανακος