slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και K οινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«”Tο δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού” είναι απόλυτα συμβατό με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό.

Μέσα σε δεκαπέντε μέρες ο Υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση αυτοδιαψεύστηκαν δύο φορές, αυτοπαγιδεύτηκαν και αποκαλύφθηκε σε όλες τις διαστάσεις ο επικοινωνιακός τακτικισμός τους.

Πριν δεκαπέντε μέρες “ανακάλυψαν” ότι τα μέτρα που ψήφισαν, βάσει του Μνημονίου, είναι επαχθή και άδικα, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, ο οποίος, ταυτόχρονα, διαβεβαίωνε ότι, με την αναλογιστική μελέτη, που επρόκειτο να παρουσιάσει πολλές μέρες πριν και την οποία ακόμη περιμένουμε, θα αποδείκνυε ότι η επιβολή τους δεν είναι αναγκαία.

Πριν μία εβδομάδα, σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, η κυβέρνηση, μέσω διαρροών, γνωστοποίησε ότι η “Τρόικα” απαιτεί νέα επιπρόσθετα και επαχθέστερα μέτρα από αυτά που συνυπέγραψαν στο Μνημόνιο. Ο Υπουργός Εργασίας δήλωνε, όσο πιο παραστατικά μπορούσε, ότι θα δώσει μάχη για να για να μην περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Η διάψευση των κυβερνητικών διαρροών και ισχυρισμών ήρθε σήμερα, με ξεκάθαρη δήλωση από τον εκπρόσωπο του Επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος εξέφρασε την επίσημη θέση της Ε.Ε. και η οποία, εν ολίγοις, συνοψίζεται στο ότι δεν ζητούν τίποτε περισσότερο ή τίποτε λιγότερο από όσα υπέγραψε η Ελληνική κυβέρνηση στο Μνημόνιο.

Το αποπροσανατολιστικό μπαράζ διαρροών και δηλώσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, οι σκιαμαχίες και οι επακόλουθες επίσημες διαψεύσεις από την πλευρά των επιτηρητών της, αποκαλύπτουν περίτρανα το επικοινωνιακό “παιχνίδι” που η κυβέρνηση “στήνει” συστηματικά.

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας είναι έκθετοι, καθώς έχασαν και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας.

Το Ασφαλιστικό είναι εθνική υπόθεση και απαιτεί απόλυτη διαφάνεια, αποφασιστικότητα, δικαιοσύνη, ρεαλισμό και αλήθεια ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: