slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παράσταση των Γερμανών στην ευρωβουλή υπέρ της Ντόρας


Από Factorx |

Ο γερμανικός παράγων έχει κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένος με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ. Πρώτον επειδή του στέρησε τις πολύτιμες υπηρεσίες της Ντόρας. και δεύτερον επειδή είπε όχι στα μέτρα του ΔΝΤ.

Αυτό φρόντισε να το επιδείξει χθες στην Ευρωβουλή ο επικεφαλής της Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών ευρωβουλευτών (της μεγαλύτερης εθνικής συνιστώσας του ΕΛΚ, αλλά και της Ευρωβουλής) Βέρνερ Λάνγκεν που εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση της ΝΔ να καταψηφίσει «το πακέτο για την Ελλάδα» και είπε ότι με την απόφασή της αυτή η Ν.Δ. «επέδειξε στάση ανευθυνότητας».

Στον κ. Λάνγκεν απάντησαν η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κουμουτσάκος οι οποίοι τόνισαν μεταξύ άλλων ότι η ΝΔ «ουδέποτε αντιτάχθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας. Είχε άλλη αντίληψη για τα μέτρα που θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί.. Υποστηρίξαμε την ανάγκη αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας αλλά και αναπτυξιακής πολιτικής. Για να αποφύγει η Ελλάδα τον φαύλο κύκλο βαθιάς ύφεσης και καλπάζοντος πληθωρισμού, με δραματικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, αλλά και με αρνητικό αντίκτυπο για την Ευρώπη… Η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε κάθε προηγούμενη συνεννόηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρεία πολιτική και κοινωνική συναίνεση»

Αντιθέτως, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θ. Σκυλακάκης (πρωτοπαλίκαρο ως γνωστόν της κ. Μπακογιάννη) αντί να υπερασπίσει την παράταξή του βγήκε και στήριξε όσα είπε ο Γερμανός ευρωβουλευτής λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ξοδεύαμε όταν δεν είχαμε κρίση, ξοδεύαμε στη διάρκεια της κρίσης, ξοδεύουμε τώρα που βγαίνουμε από την κρίση. Όποιος θέλει να μάθει τι παθαίνει κάποιος που ξοδεύει συνεχώς χρήματα που δεν διαθέτει, δεν έχει παρά να έρθει στην Ελλάδα…»

Προφανώς ζήλεψε την δόξα του κ. Παπανδρέου και πήρε την σκυτάλη στην δυσφήμηση της χώρας στο εξωτερικό.

Όλα αυτά έγιναν βεβαίως για να βγουν τίτλοι στα χθεσινά δελτία και τις σημερινές εφημερίδες για να δείξουν ότι η ΝΔ απομονώνεται τάχα στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επειδή ο Σκυλακάκης και η Ντόρα μισούν τον Σαμαρά. Φυσικά τις παρεμβάσεις της Γιαννάκου (που εκινείτο στο κλίμα της Ντόρας) και του Κουμουτσάκου (που ήταν εκπρόσωπος της Ντόρας στο ΥΠΕΞ) τις έθαψαν.

Ερωτήματα:

1. Ο κ. Σκυλακάκης είναι ακόμα ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Σαμαρά;

2. Η κ. Άννυ Ποδηματά ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην δημοσιογράφος στο ΒΗΜΑ και το ΑΠΕ πόσο φιλικές σχέσεις έχει με την

Δεν υπάρχουν σχόλια: