slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Παπαθανασίου: Το ΠΑΣΟΚ οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ

Tο έντυπο «Με τη γλώσσα των αριθμών: η αλήθεια για την Οικονομία» εξέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου με σκοπό όπως επισημαίνει: ''μια προσπάθεια να αποτυπωθεί η αλήθεια, τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για τους χειρισμούς που οδήγησαν στην προσφυγή στο ΔΝΤ''.

Ο κ. Παπαθανασίου σημειώνει ότι ''μετά από ένα χρόνο μονομερούς παρουσίασης της κατάστασης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισα να μιλήσω με στοιχεία και αριθμούς, που αποδεικνύουν ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ οφείλεται σε μια σειρά από πράξεις και παραλείψεις της σημερινής κυβέρνησης. Πιστεύω, ότι η καλύτερη βάση για να επιδιώξουμε τη συναίνεση που τόσο έχει ανάγκη σήμερα ο τόπος μας, είναι η αποτύπωση και κατανόηση της πραγματικότητας''.

Mε σειρά στοιχείων ο κ. Παπαθανασίου καταλήγει στο ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εσκεμμένα παραποίησε την αλήθεια, προκειμένου να συκοφαντήσει τη Νέα Δημοκρατία και να εξυπηρετήσει τις δικές της σκοπιμότητες ενώ προκύπτει ότι στους 9 μήνες που είχε την ευθύνη της οικονομίας, ο ίδιος έκανε ότι μπορούσε, όπως αναφέρει, ώστε η κρίση ελλείμματος και χρέους να μη μετατραπεί σε κρίση εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών, σε βάρος της χώρας μας. ''Κάτι που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε μέσα σε έξι μήνες, οδηγώντας την Ελλάδα στο ΔΝΤ'' καταλήγει ο κ. Παπαθανασίου.

1 σχόλιο:

Ξέφραγκος είπε...

Τον άνθρωπο πρέπει να τον προτείνει η Ελλάδα για να πάρει το Νόμπελ πτώχευσης. Σύγουρα θα το πάρει και με διαφορά. Τρέμετε ψευτοοικονομολόγοι λαμόγια όπου της Γης. Έχουμε και εμείς παγκόσμιες πρωτιές.