slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κυβέρνηση & Τρόικα βάζουν "λουκέτο" και στο κατάστημα της ΑΤΕ στο Φιλώτι;

Σφίγγει ακόμη πιο πολύ ο κλοιός της φτώχειας και της δυστυχίας γύρω μας…
Φήμες αναφέρουν ότι το κατάστημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Φιλώτι θα είναι μέσα στα 50 που θα βάλουν λουκέτο μετά τις πιέσεις της τρόικας για συρρίκνωση της ΑΤΕ με πώληση των θυγατρικών της και μείωση των καταστημάτων της.

Κλιμακούμενες κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ όλης της χώρας από αύριο αντιδρώντας στην απάνθρωπη και εκβιαστική πολιτική.

Ένα – ένα όσα αγωνιστήκαμε να πετύχουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο χάνονται, λες και ένας κακός μάγος (βλέπε τρόικα, κυβέρνηση, κ.λ.π.) τα καλύπτει με το μαύρο πέπλο της αδιαφάνειας και τα εξαφανίζει. Η λάμψη που αφήνει πίσω του, θεωρεί ότι, θα μας μαγέψει και δε θα αντιδράσουμε…

Στο Φιλώτι, μετά από αγώνες, λειτούργησε το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας για την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων αγροτών της ορεινής και κεντρικής Νάξου. Είχαν και έχουν την Τράπεζα αυτή ως ένα σύμμαχο στη σκληρή εργασία τους.

Όλοι αυτοί οι αγρότες θα αναγκάζονται, πλέον, αν κλείσει το κατάστημα, να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα για τις τραπεζικές συναλλαγές τους.

Χαμένος χρόνος, κόπος, απασχόληση από τις δουλειές τους.

Πότε η Κυβέρνηση ασχολήθηκε με τα προβλήματα των αγροτών, πότε φρόντισε να διευκολύνει τον τρόπο ζωής τους, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την παραμονή τους και την εγκατάσταση κι άλλων στην ύπαιθρο;

Και τώρα ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή. Να αφαιρέσει από τα μηχανήματα στήριξης τον «ασθενή». Να δημιουργήσει ακόμη περισσότερους άνεργους, να μειώσει κι άλλο την ποιότητα ζωής, να μας αφανίσει εντελώς…

Σκεφτείτε τους μικρομεσαίους αγρότες να ζουν με το φόβο τα χρέη τους στην ΑΤΕ να περάσουν σε ιδιωτικά χέρια – μια και η προοπτική είναι το ξεπούλημα της Τράπεζας σε ιδιωτικά κεφάλαια - ποιος ξέρει με τι συνέπειες…

Θυσιαζόμαστε στο βωμό του Δ.Ν.Τ. για λάθη άλλων…

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολιτικά ρεμάλια και κομματόσκυλα της δεξιάς πότε αγωνιστήκατε για την ΑΤΕ στο Φιλώτι ή αλλού. Η ΑΤΕ στο Φιλώτι ιδρύθηκε από τον Γιώργο Ανωμερίτη και ότι έχουν κερδίσει οι αγρότες και όλα τα αγροτικά έργα έχουν γίνει από το ΠΑΣΟΚ. Εσείς μόνο κοροϊδεύατε τους αγρότες για να παίρνετε τους ψήφους τους. Τα χάλια της πολιτικής σας μας έφεραν εδώ που φθάσαμε. Γυρεύεται και τα ρέστα σας από πάνω;

Ανώνυμος είπε...

Ναι. Αλλά τα κομματόσκυλα της δεξιάς δεν έχουν καμιά σχέση μα το κλείσιμο της Α.Τ.Ε. Άλλα κοματόσκυλα δημοκρατικού κόμματος θα την κλείσουν, άμα κλείσει. Πρέπει κάποτε οι παρωπίδες να φύγουν και να βλέπουμε το πρόβλημα και να ψαχνουμε λύση με αντικειμενικα κριτήρια για το καλό του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Να πάρουν τον πουλο οι τράπεζες και οι εθνοπροδοτες,
Από παντού όχι μόνο από το Φιλωτι .Να πάρουν τον πουλο πριν τους τον δώσουμε σε μορφή μπουκαλιού!!

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες, ένα από τα πρώτα και βασικότερα θέματα που έθεσε στην κυβέρνηση ο Στρος Καν στην προχθεσινή του επίσκεψη στην Αθήνα, ήταν και το άμεσο κλείσιμο της ΑΤΕ Φιλοτίου. Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση κατ αρχήν να το αρνείται, συνυπολογίζοντας τις αντιδράσεις του νεοεκλεγέντος Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ψαρρά και άλλων παραγόντων της τοπικής κοινωνίας. Με το μέρος του Στρος Καν συντάχθηκε πλήρως ο κ. Καπούνης εκδικούμενος έτσι τους Φιλοτίτες και τα τεράστια χρέη τους προς την Ενωση. Με γενικότητες και ευχέλαιο από τον Σεβασμιότατο πήρε θέση και ο κ. Αγγελής. Με αγωνία αναμένεται και η θέση του Μαυρομμάτη ο οποίος θα καταγγείλει τη νέα περιφεριακή αρχή διότι δεν παίρνει αποφάσεις όπως η προηγούμενη του κ. Κόκκινου. Στην έδρα του ΔΝΤ περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις για την ΑΤΕ Φιλοτίου. Οι επόμενες μέρες αναμένονται συγκλονιστικές.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ : Στο θέμα δεν έχουν παρέμβει ακόμα οι κκ Καπίρης και Γιακουμής.

Ανώνυμος είπε...

Ε....ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΔΗΛ.ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΕ.ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΟΥ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΕ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΤΤΕΣ ΛΥΡΑΤΕΣ, ΑΔΕΛΦΕΣ ΠΟΥ ΓΛΥΦΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ... ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΠΗΔΑΤΕ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΜΕ!

Κρηβιτσοός είπε...

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση Στρος Καν – Σαμαρά τέθηκε το θέμα της ΑΤΕ στο Φιλότι μετά από τηλεφωνική παρέμβαση του αντιδημάρχου και βοσκονονού του Φιλοτιού κ. Κρασσά και το θέμα έληξε. Αύριο Πέμπτη η ΑΤΕ θα ανοίξει χωρίς κανένα πρόβλημα και τα χρέει των βοσκών στην ΑΤΕ και στην Ένωση θα παραγραφούν. Υπέκυψε και ο αγροτονονός Καπούνης μετά από παρέμβαση του Γιώργου. Αυτό θα πει παραγοντάρες. Φανταστείτε να παίζανε μαζί.