slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΓΙΑΛΟΣ… ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ»

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου  2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

 

ΤΡΕΙΣ (3) ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»,

 

 

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ

 

ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΧΑΖΟΥΝ

 

Τρεις (3) μόλις εβδομάδες πριν την εφαρμογή του «Καλλικράτη» η κοινωνία μας γίνεται θεατής του παραλόγου. Η πολυδιαφημισμένη διοικητική μεταρρύθμιση βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Οι οικονομικοί πόροι δεν έχουν διασφαλιστεί και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι λιγότεροι από αυτούς που κατά καιρούς  εξήγγειλαν οι κυβερνητικοί ινστρούχτορες. Από τη μια μεταβιβάζουν στην αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες χωρίς να της δίνουν πόρους προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και από την άλλη υπάρχει σειρά εκκρεμοτήτων και η κυβέρνηση ολιγωρεί και σφυρίζει αδιάφορα αφού πολλές διευκρινιστικές υπουργικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα εκδοθεί.

Ειδικά για την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου επισημαίνουμε:

Αποφασίζουν αυταρχικά χωρίς διάλογο. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου (που εκφράζουν περίπου το 50% του εκλογικού σώματος του Νότιου Αιγαίου δηλαδή τους μισούς πολίτες των νησιών μας) ενημερώνονται για την ύπαρξη του Οργανισμού  Λειτουργίας της Περιφέρειας μέσω των ΜΜΕ και όχι από την κυβέρνηση ή την πλειοψηφούσα παράταξη!

Με έντεχνο τρόπο και αποπροσανατολιστική τακτική εμπλέκουν και διχάζουν Κυκλαδίτες και Δωδεκανήσιους και τους ωθούν, με έντεχνο τρόπο, σε μια ανούσια και αναποτελεσματική αντιπαράθεση, όπου επικρατεί ο λαϊκισμός και ο «χαρτοπόλεμος» ανακοινώσεων  για το θέμα του Οργανισμού Λειτουργίας της Περιφέρειας και της Γενικής Διοίκησης Κρήτης και Νήσων Αιγαίου.

●Στην Περιφέρεια μας δεν έχει πραγματοποιηθεί από κανέναν φορέα ενημέρωση ή σεμινάριο για τον «Καλλικράτη» σε επίπεδο αυτοδιοίκησης β΄ βαθμού (δηλαδή Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης). 

●Ενημερωνόμαστε μέσω διαρροών στον Τύπο για την ημερομηνία ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου και όχι υπεύθυνα από τους αρμοδίους! 

 

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα , με υπευθυνότητα και διαρκή παρουσία παλεύουμε για την Αυτοδιοίκηση που θα υπηρετεί πραγματικά τον πολίτη. Καταδικάζουμε την κυβερνητική υποκρισία, την τακτική της παραπληροφόρησης και του διχασμού που ακλουθεί καθώς και τις «υπόγειες» συνομιλίες και διαδρομές που γίνονται σε βάρος των νησιωτών μας.

Τους καλούμε να σοβαρευτούν και να κατέβουν από το «καλάμι» της αλαζονείας. Η κοινωνία αργά η γρήγορα τους παίρνει χαμπάρι.

Ο λαϊκισμός και ο διχασμός δεν έχει χώρο στα νησιά μας.

Δυστυχώς είναι υπεύθυνοι να διοικήσουν , είναι υπεύθυνοι να αποφασίσουν,  είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας και την προδιαγεγραμμένη κακή πορεία του «Καλλικράτη».

Δυστυχώς δεν είναι στραβός ο γιαλός…

Η κυβέρνηση και τα φερέφωνα της στραβά αρμενίζουν…

1 σχόλιο:

Αιγαιοπελαγίτης είπε...

Νάτα! κτύπησαν και πάλι τα παλικάρια Κόκκινος και Πρεβενιός! Θα το δείτε, αυτούς τους βλέπω να ανεβαίνουν πολύ ψηλά. Πάνε για μελλοντικοί υπουργοί και οι δύο. Ο πρώτος σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ΝΔ και ΛΑΟΣ που ονειρεύεται και ο δεύτερος σε κυβέρνηση λαϊκής ενότητας ΝΔ και ΚΚΕ που επίσης ονειρεύεται. Έχουν λαμπρό πολιτικό μέλλον.