slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απειλές, εκφοβισμοί και σαλαμοποίηση του Κλάδου δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές

Είναι γνωστή σε όλους η «πολυφωνία» με την οποία εκφράζει τις απόψεις του το Υπουργείο Υγείας εδώ και μήνες για τον αντικαπνιστικό Νόμο.
Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος έχει δηλώσει στα ΜΜΕ ότι «ούτε το Υπουργείο είναι ικανοποιημένο με την εφαρμογή του Νόμου» και ότι «η αντικαπνιστική νομοθεσία πρέπει να εφαρμόζεται με λογική». Επιπρόσθετα ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου κ. Δημόπουλος έχει τονίσει ότι «το Υπουργείο δεν μπορεί να αγνοήσει την πραγματικότητα και ότι δεν περίμενε τέτοια πίεση από τους καταστηματάρχες».
Σήμερα 9 Δεκεμβρίου 2010, μόλις έξι μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας που το ίδιο το Υπουργείο έχει θέσει (15.12.2010) για την επαναξιολόγηση του αντικαπνιστικού Νόμου, ο Γενικός Γραμματέας Υγείας κ. Δημόπουλος δεν άντεξε να συμμετάσχει σε ζωντανό διάλογο με τον Γενικό Γραμματέα της Π.Ο.Ε.Σ.Ε κ. Γιώργο Καββαθά στην εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει τώρα» με την δημοσιογράφο κ. Σαράφογλου.
Προτίμησε να φυγομαχήσει με τηλεφωνική μόνο παρέμβαση μετά την αποχώρηση του Γεν. Γραμματέα της ΠΟΕΣΕ και προσπάθησε με απειλές και υποτίμηση του Κλάδου να κερδίσει τις εντυπώσεις.
Καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να αναστείλουν τον αντικαπνιστικό Νόμο και μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο, να καταθέσουν άμεσα στη Βουλή νέο αντικαπνιστικό Νόμο, που με ρεαλισμό θα αντιμετωπίζει την πραγματικότητα, έτσι ώστε να εφαρμοστεί μηδενίζοντας τις απώλειες για τον Κλάδο και την απασχόληση.
Απειλές, εκφοβισμοί και σαλαμοποίηση του Κλάδου δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές από την πλειοψηφία των 120.000 Επαγγελματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: