slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι χαλκευμένες … δημοφιλίες!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Διαβάζοντας το άρθρο της κ. Σοφίας Βούλτεψη “Πρώτοι σε δημοφιλία οι άχρηστοι και οι μπαρουφολόγοι” στην ηλεκτρονική εφημερίδα http://www.elzoni.gr/ μπήκα στο πειρασμό να γράψω κάποιες σκέψεις.
Τελικά κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται περίτρανα ότι εδώ και χρόνια η πρώτη εξουσία στην χώρα μας είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μέσων των οποίων τα αφεντικά τους με τους πουλημένους δημοσιογραφίσκους επηρεάζουν και κατευθύνουν την κοινή γνώμη κατά το δοκούν, παρουσιάζοντας ως άξιους και επαρκείς πολλούς ανίκανους και ανέντιμους Πολιτικάντηδες οι οποίοι παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή των τελευταίων χρόνων μας έφεραν στα χάλια που είμαστε.


Δυστυχώς έχουμε μπλέξει σε ένα γαϊτανάκι αλληλεξάρτησης και συμφωνιών κάτω από το τραπέζι πολλών πολιτικών με τους μεγαλοεργολάβους προκειμένου να εξυπηρετήσουν οι μεν τα συμφέροντα των δεν, εις βάρος της υποτιθέμενης δημοκρατίας του πολιτεύματος μας αλλά και του πλουραλισμού στο δικαίωμα μας, για ελεύθερη ενημέρωση.

κ. Βούλτεψη γνωρίζοντας την δημοσιογραφική σας επάρκεια και ικανότητα είμαι σίγουρος ότι θέτετε εντέχνως το ερώτημα “Πως οι ανίκανοι και οι μπαρουφολόγοι είναι πρώτοι σε δημοφιλία” χωρίς απάντηση από την πλευρά σας για να μας βάλετε στην διαδικασία σκέψεων γιατί αυτό ίσως μας ξυπνήσει και μας συνεφέρει από την προβατοποίησει που έχουμε υποστεί σαν κοινωνία αλλά το χειρότερο και σαν Πολίτες με κρίση και βούληση την οποία εκφράζουμε στις εκάστοτε εθνικές και μη εκλογές.
Φίλες/οι θυμηθείτε στις προεκλογικές περιόδους τους περιοδεύοντες “επώνυμους” υποψηφίους στα διάφορα πάνελ από τα οποία πολλές φορές αποχωρούν τις περισσότερες φορές εσπευσμένα για να συμμετέχουν “καπάκι” σε άλλο πάνελ.
Προσπαθήστε να φέρετε στο νου σας πότε και πόσες φορές είδατε βουλευτές της επαρχίας να συμμετέχουν σε αυτά, πέρα από τους γνωστούς!.... επαρκείς! …. και πολλά υποσχόμενους!!! Αναρωτηθήκατε ποτέ πως γίνεται οι παραθυράτοι “γνωστόφατσοι” υποψήφιοι να είναι αυτοί που στο τέλος αποτελούν τα εκάστοτε υπουργικά συμβούλια!!!! Γιατί άραγε; Είναι οι ικανότεροι όλων;
Όχι φυσικά δεν είναι οι ικανότεροι αλλά είναι οι, του σιναφιού και ενδεχομένως πολλοί εξ αυτών θα συμμετέχουν (όταν θα αναλάβουν το κατάλληλο πόστο) στο αλισβερίσι με τα διαπλεκόμενα και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πατρόνων τους!!!
Εξ όλων αυτών και σαν νοήμονες άνθρωποι δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι υποτιθέμενη! …. δημοφιλία των ανικάνων και μπαρουφολόγων είναι αποτέλεσμα χαλκευμένων δημοσκοπήσεων από το δημοσιογραφικόπολιτικό τερατούργημα που εδώ και χρόνια λυμαίνεται και ασελγεί με τον πιο αναίσχυντο τρόπο πάνω στην Ελληνική κοινωνία!!!

Αντιθέτως όλα αυτά τα χρόνια δε βλέπουμε τους βουλευτές που είναι εκτός κυκλώματος να τυγχάνουν δημοσιογραφικής προβολής αλλά να τους μαθαίνουμε εκ των υστέρων όταν τους παραιτούν επειδή τόλμησαν να εναντιωθούν στο δικαίωμα τους να εκφραστούν ελεύθερα και πέρα της κομματικής γραμμής.
Κύριοι βουλευτές της Ελληνικής περιφέρειας σε εσάς στηρίζουμε τις ελπίδες μας για να ορθώσετε το ανάστημα σας και να πείτε “Όχι” στους πλουτήσαντες με μη νόμιμο τρόπο επίορκους συναδέλφους σας. Μην ανεχθείτε πλέον άλλο να σας τοποθετούν στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς, δεχόμενοι αυτό που λέει η παροιμία ότι “μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά” μια και εσείς δεν είστε κηφήνες, ανεπάγγελτοι και γόνοι των οικογενειοκρατιών τους.
Όσο για την πατροναρισμένη δημοφιλία και αναγνωρισιμότητας τους αυτό να είστε σίγουροι ότι έπαψε πλέον να είναι το μεγάλο τους πλεονέκτημα και γίνεται με τον καιρό (ειδικά τώρα που άρχισαν να πέφτουν “οι ψηλές” όπως στην περίπτωση Χατζηδάκη) το χειρότερο μειονέκτημα, για να μη πω εφιάλτης τους!!!!

Υποσημείωση:
Ζητώ συγνώμη από τους ευπρεπείς επώνυμους σχολιαστές που δημοσιεύω με απενεργοποιημένη την δυνατότητα σχολίων αλλά θέλω να προστατεύσω τους (κακοήθεις) ανώνυμους οι οποίοι εκτίθενται με το χειρότερο τρόπο εκτελώντας πολλές φορές διατεταγμένη υπηρεσία.
Οι συγκεκριμένοι εγκάθετοι τύποι μη έχοντας επιχειρήματα σχολιάζουν με αναίσχυντο και προκλητικό λόγο με σκοπό να προσβάλουν προσωπικά τον εκάστοτε επώνυμο αρθογράφο αλλά το χειρότερο να αποπροσανατολίσουν και να φαιδρολογήσουν εις βάρος του θέματος αλλά και γενικά εις βάρος των Blogs και των Blogger
Όποιος φίλος/η έχει την επιθυμία να ανταλλάξουμε αντιθέσεις και απόψεις για τα γραφόμενα μου ας χρησιμοποιήσει το προσωπικό μου e-mail το οποίο υπάρχει πάντα σε όλες μου τις αναρτήσεις.

Ευχαριστώ