slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΑΙΧΤΟ: Γ. Παπανδρέου: Δεν καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις!!!!!!!!!

«Με το νέο πλαίσιο ούτε καταργούνται, ούτε αναιρούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ούτε μειώνονται γενικευμένα οι μισθοί (!!!)», ανέφερε ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της γ.γ. του ΚΚΕ

«Δίνεται», πρόσθεσε, «η δυνατότητα να υπάρξει μία από κοινού διευθέτηση εργαζομένου εργοδότη στο δίλημμα απόλυση ή συγκράτηση μισθών».

Ακόμη, απευθυνόμενος στην Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε και στις απολύσεις που έγιναν στην Τυποεκδοτική και στο ρ/σ 902, για να λάβει από τη γ.γ. του ΚΚΕ την εξής απάντηση: «Με μικροπρέπεια μιλήσατε απέναντι στο ΚΚΕ, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε πως «πάμε για γενικευμένη ισοπέδωση προς τα κάτω της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και πως «αν ο λαός δεν αντεπιτεθεί, τότε η ατομική και η εθνική συλλογική σύμβαση θα συμπίπτουν προς τα κάτω».

«Δεν σας λέω ότι είσαστε επανασταστική, είστε συντηρητική», απάντησε στη γ.γ. του ΚΚΕ κατά τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός.

«Δεν ξέρετε πώς θα αντιμετωπίσουμε μια πραγματικότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», πρόσθεσε και κατέληξε: «Είναι ένα δύσκολο τούνελ όπου υπάρχουν αναγκαστικά θυσίες και κόπος αλλά από το οποίο θα βγούμε πιο ισχυροί».

factorx

Δεν υπάρχουν σχόλια: