slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σύντροφοι να τον χαίρεστε : Συμφώνησε σε μειώσεις μισθών έως 12%

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSA_9wmfLapEPAF6v0gdsUc4XNEpijYNZfmm0ZoBSC-RR8_T2iDΤο δικό του παραδάκι, πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο, πέφτει κανονικά... οπότε χαλαρά μπορεί να κόψει από τους ταλαίπωρους μακάκες 10-12% για να εξυπηρετήσει τους εργοδότες του και να γίνει βουλευτής:

«Σε συμφωνία τεσσάρων σημείων για τις συμβάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, με αιχμή τις επιχειρησιακές, σε εφαρμογή του μνημονίου κατέληξαν χθες οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQZGiv49beRprTA-A_vrGfcVHtMMQF1jD7n1j6yYG57BU7W7qS0_wΣε μια μυστική ουσιαστικά συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στα γραφεία του ΣΕΒ μετά τη ματαίωση της προγραμματισμένης νωρίς το απόγευμα συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης λόγω του αποκλεισμού του κτηρίου από το ΠΑΜΕ, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων κατέληξαν σε συμφωνία. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Παναγόπουλος, φέρεται να συμμετείχε στη συνάντηση, αν και κύκλοι της ΓΣΕΕ το διέψευδαν. Η συμφωνία, που δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει:

- Οι επιχειρησιακές συμβάσεις να συνάπτονται για ορισμένο χρονικό διάστημα, που δεν θα υπερβαίνει τα δύο χρόνια (ένας συν ένας χρόνος).

- Η μείωση των αποδοχών να μην ξεπερνά το 12%.

- Να προβλέπεται ρήτρα ότι οι επιχειρήσεις που θα προχωρούν σε σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων δεν θα προχωρούν σε απολύσεις.

- Να μην ισχύσει η κατάργηση της επέκτασης των συμβάσεων σε κλάδους που δεν εκπροσωπούνται στις διαπραγματεύσεις.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»
Δεξί Εξτρέμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: