slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» στη Δικτυακή Πύλη www.e-kyklades.gr του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Δημοσίευση Θέσεων Εργασίας, αναζήτηση Ευκαιριών και Υποβολή Βιογραφικών

agoraergasias_F14071.jpg

Στο πλαίσιο των δράσεων που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, το Επιμελητήριο Κυκλάδων αναλαμβάνει μία νέα πρωτοβουλία με σκοπό την τόνωση της αγοράς εργασίας.

Η βελτίωση της επικοινωνίας, η ταχύτητα διάδοσης και η ποιότητα της πληροφορίας, είναι παράμετροι που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά σε όλα τα θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, συνεπώς και την αγορά εργασίας.

Επιπλέον, στόχος του Επιμελητηρίου, είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ενός κλίματος κοινωνικής αλληλεγγύης σε αυτούς που πλήττονται σήμερα περισσότερο, από τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Έτσι, προκειμένου να διευκολύνουμε την επικοινωνία μεταξύ αυτών που προσφέρουν και αυτών που ζητούν εργασία στο χώρο των Κυκλάδων, εγκαινιάζουμε μέσω της Δικτυακής Πύλης www.e-kyklades.gr μια νέα ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσία η οποία απευθύνεται, αφενός στις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό και αφετέρου σε ανέργους ή και εργαζόμενους, που αναζητούν ευκαιρίες απασχόλησης.

Ειδικότερα, μέσα από την "ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" της Δικτυακής Πύλης www.e-kyklades.gr:


*
Άνεργοι ή/και εργαζόμενοι μπορούν να καταχωρούν το βιογραφικό τους σημείωμα και στη συνέχεια να το αναθεωρούν, καθώς επίσης και να ανατρέχουν στο σύνολο των διαθέσιμων θέσεων που έχουν καταχωρηθεί από τους εργοδότες.
*
Οι επιχειρήσεις/μέλη του Επιμελητηρίου μπορούν να δημοσιεύουν θέσεις εργασίας για τις οποίες αναζητούν υποψηφίους, να έχουν πρόσβαση στο σύνολο των καταχωρημένων βιογραφικών και να έρχονται σε απευθείας επαφή με τους αναζητούντες εργασία.

Οι θέσεις εργασίας και τα βιογραφικά που καταχωρούνται, διασταυρώνονται αυτόματα και οι ενδιαφερόμενοι ειδοποιούνται άμεσα αν βρεθούν κοινά σημεία προσφοράς/ζήτησης.

Η πρόσβαση στην ανωτέρω εφαρμογή γίνεται με τη χρήση προσωπικών κωδικών που λαμβάνουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) οι ενδιαφερόμενοι, με την εγγραφή τους στο Portal, τους οποίους και χρησιμοποιούν κάθε φορά για αναζήτηση ή καταχώρηση πληροφοριών.

CVpublication_F24756.jpg
Α. Εισαγωγή Βιογραφικού Σημειώματος

Για την καταχώρηση των βιογραφικών σημειωμάτων τους τα φυσικά πρόσωπα πρέπει να εγγραφούν ως Μέλη στη Δικτυακή Πύλη www.e-kyklades.gr ("Επιχειρήσεις στις Κυκλάδες - ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ"), συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη σχετική φόρμα και επιλέγοντας το σχετικό πακέτο υπηρεσιών "ΜΗ ΜΕΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ/Προσωπική Ενημέρωση - Εισαγωγή Βιογραφικού".

Αφού λάβουν μέσω e-mail και εισάγουν επιτυχώς τους κωδικούς πρόσβασης ("Επιχειρήσεις στις Κυκλάδες - Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ"), θα πρέπει να επιλέξουν "ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - Διαχείριση Βιογραφικού Σημειώματος".

Η διαδικασία καταχώρησης του βιογραφικού σημειώματος ολοκληρώνεται σε 4 βήματα. Οι ενδιαφερόμενοι για αναζήτηση θέσης:

Βήμα 1ο: Συμπληρώνουν τα Προσωπικά τους Στοιχεία, δηλώνουν Επιθυμητή Περιοχή Εργασίας και επιλέγουν Επιθυμητή Σχέση Απασχόλησης (Μισθωτός Πλήρους ή Μερικής Απασχόλησης, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Πρακτική Εξάσκηση κλπ). Προκειμένου να εμφανίζεται το βιογραφικό τους στις αναζητήσεις του Portal, θα πρέπει να επιλεγεί "Ναι" στο πεδίο "Δημοσίευση Βιογραφικού".

Βήμα 2ο: Επιλέγουν τους Τομείς/Θέσεις στους οποίους επιθυμούν να απασχοληθούν (είναι δυνατή η επιλογή πολλαπλών πεδίων).

Βήμα 3ο: Συμπληρώνουν τα πεδία που αφορούν την Εκπαίδευση, τις Ξένες Γλώσσες, καθώς και ενδεχόμενα Λοιπά Στοιχεία σχετικά με την κατάρτιση και τις γνώσεις τους.

Βήμα 4ο: Συμπληρώνουν τα πεδία που επιθυμούν, αναφορικά με την Εργασιακή τους Εμπειρία (Προηγούμενες Θέσεις Απασχόλησης, Σεμινάρια/Συνέδρια, Λοιπά Στοιχεία).

Σε κάθε βήμα/πεδίο τα δεδομένα καταχωρούνται/αναθεωρούνται με την επιλογή "ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ", ενώ επιλέγοντας "ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ και ΕΠΟΜΕΝΟ", τα δεδομένα αποθηκεύονται και η διαδικασία συνεχίζεται στο επόμενο βήμα. Επιπλέον, σε κάθε βήμα είναι δυνατή η επεξεργασία του βιογραφικού σημειώματος στα Αγγλικά.

JOBpublication_F24851.jpg
Β. Δημοσίευση Θέσεων Εργασίας από Εργοδότες

Στη Δικτυακή Πύλη www.e-kyklades.gr μπορούν να δημοσιεύσουν αγγελίες εργασίας όλες οι επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων εφόσον εγγραφούν ως Μέλη του Portal (όπως περιγράφηκε παραπάνω), επιλέγοντας οποιοδήποτε από τα 3 πακέτα υπηρεσιών που διατίθενται ("ΜΕΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ").

Αφού γίνει επιτυχής εισαγωγή των προσωπικών κωδικών πρόσβασης ("Επιχειρήσεις στις Κυκλάδες - Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ"), θα πρέπει να επιλεχθεί "ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - Δημοσιευμένες Θέσεις Εργασίας", και ακολούθως "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΑΣ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ".

Η διαδικασία καταχώρησης και δημοσίευσης μιας θέσης εργασίας είναι εξαιρετικά απλή και ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση στοιχείων που αφορούν την Περιγραφή της Θέσης (Τίτλος, Περιγραφή, Τομέας, Περιοχή Εργασίας, Σχέση Απασχόλησης κλπ), καθώς και ενδεχόμενες Πρόσθετες Απαιτήσεις της Θέσης (Επίπεδο Σπουδών, Στρατιωτικές Υποχρεώσεις, Ηλικία, Προϋπηρεσία, Επιπλέον Προσόντα).

Επιλέγοντας "Εισαγωγή Αρχείου" είναι εφικτή η επισύναψη ενός αρχείου (πχ word ή pdf), το οποίο θα εμφανίζεται μαζί με την αγγελία, παρέχοντας επιπλέον πληροφορίες για τη θέση.

Προκειμένου η θέση εργασίας να εμφανίζεται στις αναζητήσεις του Portal, θα πρέπει να επιλεχθεί το πεδίο "Ένδειξη Ενεργοποίησης".

Τα δεδομένα καταχωρούνται/αναθεωρούνται με την επιλογή "ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ", ενώ είναι δυνατή η επεξεργασία της αγγελίας εργασίας και στα Αγγλικά.






"ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" - Αναζήτηση Βιογραφικού Σημειώματος


"ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" - Αναζήτηση Θέσης Εργασίας

CVsearch_F24802.jpg

JOBsearch_F24906.jpg
Αναζητήσεις

Αφού οι επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων συνδεθούν στην εφαρμογή, θα πρέπει να επιλέξουν

"ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - Αναζήτηση Βιογραφικού Σημειώματος"

Στη συνέχεια, στη σχετική οθόνη, αφού συμπληρώσουν τα επιθυμητά κριτήρια αναζήτησης (πχ Τομέας, Επιθυμητή Περιοχή Εργασίας, Ηλικία, Επίπεδο Σπουδών, κλπ), θα πρέπει να πατήσουν "Αναζήτηση" (βλέπε εικόνα δεξιά).

Οι ενδιαφερόμενοι που αναζητούν εργασία, άνεργοι ή/και εργαζόμενοι, θα πρέπει αντίστοιχα να επιλέξουν

"ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - Αναζήτηση Εργασίας"

για να μεταβούν στη οθόνη αναζήτησης.

Στη συνέχεια, μπορούν να ψάξουν για θέσεις εργασίας με κριτήρια όπως Κλάδο Δραστηριότητας, Τομέα, Σχέση Απασχόλησης, Περιοχή Εργασίας κλπ (βλέπε εικόνα δεξιά).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στοχοσ του επιμελητηριου ειναι να παιρνει τα 80 ευρωπολα το χρονο υποχρεωτικα. για ποιο λογο;

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ.
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ.

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.