slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιος έφερε την Cosco στην Ελλάδα; Ο Καραμανλής βέβαια...

Για να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε...

Επαφές Κινέζου Προέδρου και με την αντιπολίτευση

26-11-2008

Στην ιδιαίτερη σημασία της επίσκεψης του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Χου Ζιντάο αναφέρθηκαν μετά τις συναντήσεις που είχαν χθες μαζί του, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ. Ο κ. Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στις επενδύσεις της Κίνας στην Ελλάδα, ωστόσο αναφερόμενος στην περίπτωση του Λιμένος Πειραιώς δήλωσε: «Είχα τη δυνατότητα να επαναλάβω την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για τις στρατηγικές υποδομές και το πώς εμείς τις βλέπουμε για την πατρίδα μας».

Τότε λιοντάρια... σήμερα σκισμένα καλσόν Νο 5

Μίχας: «για εμάς, στην Νομαρχία Πειραιά, η εκχώρηση του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ σε ξένα συμφέροντα δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι ομολογία αποτυχίας».

Δημήτρης Καρύδης (βουλευτής ΠΑΣΟΚ): «Πρόκειται για μία αποικιοκρατική σύμβαση με προκλητικές χαριστικές διατάξεις, όπως φορολογικές ελαφρύνσεις στη COSCO. Η παραχώρηση αυτή είναι σε βάρος της οικονομικής ζωής, της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των εργασιακών σχέσεων, που οδηγούν το Λιμάνι σε νέο εργασιακό μεσαίωνα».

Λ. Κατσέλη (15/10/08): «Το ΠΑΣΟΚ θα επαναδιαπραγματευθεί την συμφωνία».

Τα πολλαπλά οφέλη της χθεσινής συμφωνίας

26-11-2008

Τη δική του ξεχωριστή θέση ως πύλη εμπορίου Ανατολής - Δύσης καταλαμβάνει πλέον ο Πειραιάς ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στην κινεζική Cosco.

Διάβασε όλη την ανάρτηση...

Τότε λιοντάρια... σήμερα σκισμένα καλσόν Νο 4

3 Μαρτίου 2009, Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Πειραιά και Νήσων:

«Η διαδικασία ξεπουλήματος του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ ήταν στημένη και προαποφασισμένη από την κυβέρνηση Καραμανλή στα πλαίσια του άκρατου νεοφιλελευθερισμού (…) όλα τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική του ΠΑΣΟΚ βασίστηκε στη διαφύλαξη του δημόσιου ελέγχου του ΟΛΠ (…) Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το ξεπούλημα των λιμανιών και δεσμεύεται ότι θα κάνει ό,τι μπορεί να ανατρέψει μια ακόμα πράξη ντροπής της ΝΔ...»

Υπογραφή σύμβασης ΟΛΠ - Cosco

Αθήνα, Ελλάδα - 26/11/2008Υπογραφή σύμβασης ΟΛΠ - Cosco

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Νίκος Αναστασόπουλος και ο πρόεδρος της COSCO στην Ελλάδα Wei Jiafu δίνουν τα χέρια μετά την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, παρόντος του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του Προέδρου της Κίνας Hu Jintao στο Μέγαρο Μαξίμου.

http://news.pathfinder.gr/photoscope/greece/politics/6074.html

Υπογράφεται σήμερα συμφωνία για την Cosco - Ορόσημο στις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας

25-11-08

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Χου Ζιντάο ενώ προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Διάβασε όλη την ανάρτηση...

Τότε λιοντάρια... σήμερα σκισμένα καλσόν Νο 3

10 Μαΐου 2008, Ε. Τσούρη (ΠΑΣΟΚ):

«Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τη σημερινή κυβέρνηση για την απόφασή της να πουλήσει εθνικής σημασίας, αλλά και ασφάλειας, περιουσιακά στοιχεία, (…) ο δημόσιος έλεγχος και η διαχείριση των λιμενικών μας υποδομών αποτελεί βιώσιμη επιλογή, λόγω της κερδοφορίας και της δυνατότητας χρηματοδότησης των υπό εξέλιξη επενδυτικών τους σχεδίων και, επιβάλλεται, λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα και ρόλου τους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.»

PM Karamanlis meets with COSCO president Wei Jiafu

Τότε λιοντάρια... σήμερα σκισμένα καλσόν Νο 2

Απρίλιος 2008 επίκαιρη ερώτηση ΓΑΠ προς Καραμανλή:

«Θέμα: Ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που επιχειρεί η κυβέρνηση»
Αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, η Ελλάδα θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία τα μεγαλύτερα λιμάνια, το σύνολο των μεγάλων αεροδρομίων, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άλλοι ζωτικοί τομείς της οικονομίας θα είναι ιδιωτικοί ή και θα ελέγχονται από αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών. Αυτή η πολιτική είναι και ξεπερασμένη και αποτυχημένη. Την εφάρμοσαν μόνο στο παρελθόν ακραία

MV.COSCO HELLAS Christened in Greece

2006/07/27
On July 27, a celebration ceremony for christening of MV. COSCO HELLAS and the maiden voyage to the Port of Piraeus was held at the container terminal of Piraeus port in Greece.Capt.Wei Jiafu, President and CEO of COSCO Group, attended the ceremony with a COSCO delegation and delivered a speech.

Διάβασε όλη την ανάρτηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: