slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τους χάλασαν τα σχέδια οι δηλώσεις Γιούνκερ

Σαν κεραυνός εν αιθέρια έπεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, αφού χάλασαν την προπαγάνδα που συντηρούσαν τα δυο τελευταία χρόνια τα παπαγαλάκια των καναλιών.


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ "ΕΚΠΛΗΞΗ" ΤΩΝ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ" ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ .
«Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετωπισή της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν από δυο ή τρεις δεκαετίες» Καλά τι μας είπε ο άνθρωπος, από το 1981 και μετά δημιουργήθηκε το οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα? Και εμείς νομίζαμε ότι για όλα φταίει ο Καραμανλής και η προηγουμένη κυβέρνηση, ότι αυτοί κατέστρεψαν το κράτος.
“Ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές για αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση"
Δηλαδή αυτοί που βράβευσαν πριν λίγες μέρες τον Γιωργάκη είναι οι κερδοσκόποι που βούλιαξαν την χώρα μας και τώρα μας το παίζουν σωτήρες?
"Ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα"
Τι θέλει να πει εδώ ο ποιητής? Με λίγα λόγια, οι μεγάλες δυνάμεις, οι σωτήρες μας, πουλούσαν ότι άχρηστο, χαλασμένο(βλ. υποβρύχια), για να ξεσαβουρώσουν και υποχρέωναν την Ελλάδα να το αγοράσει, υπό την ανοχή πάντα των εκάστοτε καιροσκόπων πρωθυπουργών και υπουργών που πλούτιζαν όλα αυτά τα χρόνια στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη. Το γνωστό κόλπο που χρησιμοποιούν εδώ και 200 χρόνια οι "σύμμαχοί" μας με τους δανεισμούς και τα υπερβολικά επιτόκια που οδηγεί την χώρα σε χρεωκοπία, πλήρη ελέγχο και εξάρτηση απ' αυτούς. Αυτό ακριβώς που κάνουν και τώρα, με την βοήθεια των δημαγωγών (ΜΜΕ) , και τις υπηρεσίες της κυβέρνησης του Γιωργάκη που με απάτη και άπειρα ψέματα κατάφερε να αναρριχηθεί στη εξουσία και να οδηγήσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα των κερδοσκόπων.
Naxosfan.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.
http://www.youtube.com/watch?v=0ZD8S2XH2GA&feature=player_embedded#!

Ανώνυμος είπε...

142,7% του ΑΕΠ έφτασαν το δημόσιο χρέος! - Κατά τ'άλλα "Μειώνουν το χρέος"!

Μία χαοτική κατάσταση σε ότι αφορά το δημόσιο χρέος και απόδειξη στην πράξη για άλλη μια φορά ότι αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους δεν πρόκειται να ορθοποδήσει η χώρα... δείχνει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2011: Χρέος στο 142,2% του ΑΕΠ από 132,7% φέτος και 112% το 2009!

Σε απόλυτα μεγέθη, το χρέος της γενικής κυβέρνησης προβλέπεται ότι θα ανέλθει στα 330,130 δισ. ευρώ, από 313,290 δισ. ευρώ φέτος, ενώ, αν προστεθεί και το ενδοκυβερνητικό χρέος, αγγίζει το 154% του ΑΕΠ ή τα 357,5 δισ. ευρώ.

Για την εξυπηρέτηση του χρέους,....... το Δηµόσιο θα καταβάλει τόκους και χρεολύσια ύψους 43,425 δισ. ευρώ, ενώ για µισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία θα καταβάλει 36,553 δισ. ευρώ.

Οι δαπάνες για τόκους θα ανέλθουν στα 15,8 δισ. ευρώ (6,8% του ΑΕΠ), από 13,2 δισ. ευρώ ή 5,6% του ΑΕΠ φέτος.

Οι δανειακές ανάγκες το 2011 θα καλυφθούν κατά κύριο λόγο μέσω των δόσεων του μηχανισμού στήριξης, που θα φτάσουν συνολικά στα 40 δισ. ευρώ, αν η χώρα περάσει με επιτυχία όλες τις «εξετάσεις» της τρόικας (ΕΕ- ΕΚΤΔΝΤ).

Αναμένονται 15 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2011, 12 δισ. ευρώ τον Μάιο, 8 δισ. τον Αύγουστο και 5 δισ. ευρώ τον Μάιο του 2011.

Το κόστος δανεισμού από τον μηχανισμό, εκφραζόμενο ως περιθώριο πάνω από τα αντίστοιχης διάρκειας ευρωπαϊκά επιτόκια, κυμαίνεται από 3% 4%.

Ο Θεός μαζί μας...

ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ