slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση Ι. Βρούτση και Χ. Σταϊκούρα για τις εξαγγελίες του ΓΑΠ για τις συντάξεις

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου για οικονομική ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Πρωθυπουργός εξήγγειλε χθες, όπως άλλωστε συνηθίζει προεκλογικά, οικονομική ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Όμως, την ίδια στιγμή, η ίδια Κυβέρνηση, περικόπτει στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού την έκτακτη ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης από τα 100 εκατ. ευρώ που ήταν στο «Μνημόνιο» στα 11 εκατ. ευρώ για το 2010.

Η πλήρης αντίφαση. Ο απόλυτος Κυβερνητικός πανικός.

Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να «λύσει» τα κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνησή του, μέσα στις λίγες ημέρες της προεκλογικής περιόδου!!

Έτσι, αφού –υποτίθεται βέβαια- πρώτα «έλυσε» τα προβλήματα των ανέργων, με τα Προγράμματα του ΟΑΕΔ -που για πολλοστή φορά εξήγγειλε- έρχεται τώρα να «λύσει» και τα προβλήματα των χαμηλοσυνταξιούχων, με την εξαγγελία μιας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, για το τέλος του χρόνου και μάλιστα χωρίς να προσδιορίζει επακριβώς το ύψος της.

Η εξαγγελία αυτή, όμως, δεν ξεγελά κανέναν.

Είναι προεκλογική, ακραία λαϊκίστικη, σχεδόν προσβλητική για τους Έλληνες συνταξιούχους.

Αφού, πρώτα στέρησε τις συντάξεις από τους Συνταξιούχους και τους γέμισε ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον, έρχεται σήμερα και τους υπόσχεται ψίχουλα.

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι, όμως, δεν θέλουν φιλοδωρήματα. Θέλουν πίσω τις συντάξεις τους και την αξιοπρέπειά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: