slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι άλλοι είμαστε εμείς

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός


Κάποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη των όσων γράφουν δημοσιοποιώντας το όνομα τους σε κάθε τους ανάρτηση γιατί υποτίθεται ότι στην πολύπαθη αυτή χώρα ακόμα έχουμε την ελευθερία του λόγου.
Κάνουν κριτική στην κυβέρνηση για τα προεκλογικά ψέματα που μας είπε και το ξεπούλημα της Ελλάδας στους ΔουΝουΤάδες και βγαίνουν κάποιοι κομματικοί εντολοδόχοι και τους χαρακτηρίζουν δεξιούς, πληρωμένους, πράκτορες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε χωρίς να μπαίνουν στην διαδικασία να αντικρούσουν με επιχειρήματα και ευπρέπεια τα γραφόμενα.....
........
Τα ίδια παθαίνουν αν γράψουν κάτι για την κοιμώμενη αντιπολίτευση και τις ευθύνες που της αναλογούν από την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από αυτήν.
Δηλαδή με λίγα λόγια σώνει και καλά θα πρέπει όσοι γράφουν να ανήκουν στον ένα ή στον άλλο ή στην αριστερά ή όπου μπορεί να φαντάζετε ο καθένας.
Όχι κύριοι υπάρχουν και κάποιοι ανένταχτοι που αγωνιούν για το μέλλον αυτής της χώρας.
Πάψτε λοιπόν να συμμετέχετε στο διαμελισμό και στους διαχωρισμούς που μας επέβαλαν εντέχνως σαν κοινωνία …σε Πασόκους. Δεξιούς, Αριστερούς Δημοσίους υπαλλήλους, Ιδιωτικούς υπαλλήλους, σε Ολυμπιακούς, Παναθηναϊκούς κ.τ.λ και τρωγόμαστε μεταξύ μας σαν τα σκυλιά!!!
Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι εμείς οι απλοί άνθρωποι η μη προνομιούχοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι και αυτοί κάνουν την δουλειά τους ανενόχλητοι.
Ας πάψουμε να εχθρευόμαστε ο ένας τον άλλο γιατί αυτό αποδυναμώνει την δύναμη μας και μας κάνει ευάλωτους στα απεχθή σχέδια που έχουν για …. όλους μας!!!!!!!.
Φίλες/οι αν συνεχίσουμε αυτό το αλληλοφάγωμα, την καχυποψία και την ταμπελοποίηση μεταξύ μας, το σίγουρο είναι ότι τα δικά μας τα παιδιά θα φύγουν σιγά σιγά και θα πάρουν των ομματιών τους από τον τόπο που γεννήθηκαν, εμείς οι ίδιοι έχουμε μείνει ή ίσως αύριο θα μείνουμε χωρίς δουλειά, ενώ όλοι μας θα κινδυνεύσουμε πλέον βάσιμα να έχουμε ακόμη πιο άσχημα γεράματα από αυτά που βιώνουν τώρα οι ηλικιωμένοι γονείς μας.
Ας κάνει λοιπόν ο καθένας μας κάτι για όλα αυτά και ας μη τα περιμένουμε όλα από τους άλλους γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι “Οι άλλοι είμαστε …. και εμείς”.!!!

Υποσημείωση:

Αυτή είναι η απάντηση μου σε κάθε φίλο/η που μπορεί να θεωρεί ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα στις σκέψεις που εκφράζω.
Τους καταλαβαίνω και δεν τους κακίζω μια και ζούμε σε μία εποχή που επικρατεί το ψεύτικο, το δήθεν και το πατάμε επί πτωμάτων για το συμφέρον μας!!!
Εξακολουθώ και λόγω επαγγέλματος να είμαι ρομαντικός και να πιστεύω στο διάλογο και γενικά στους ανθρώπους. Διάλεξα την επωνυμία στην διαδικτυακή μου παρουσία γιατί θεωρώ ότι πρέπει να είμαι υπεύθυνος και υπόλογος σε ότι γράφω. Είμαι πρόθυμος να μιλήσω και να ανταλλάξω απόψεις με τον καθένα και για αυτό δημοσιοποιώ προσωπικό μου e-mail αλλά και το προσωπικό μου τηλέφωνο σε όποιον/α μου το έχει ζητήσει.
(Μέχρι τώρα με όποιους φίλους/ες ήρθα σε επαφή δεν ξέρω πως έγινε και μπήκαν στην λίστα των προσωπικών μου φίλων.)
Δεν διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα ούτε θέλω να πείσω κανέναν απλά γράφω παρασυρόμενος από την αγωνία μου για το μέλλον όχι τόσο το δικό μου μια και πενηνταρίσαμε αλλά για το μέλλον των παιδιών μας.
Αν καμιά φορά υπερβάλω και στεναχωρώ κάποιους ζητώ εκ των προτέρων αλλά και εκ των υστέρων (για όσα έχω γράψει ήδη.)
Συγνώμη!

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Γιάννης Πρεβενιός
Καθηγητής Μουσικής
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Προσωπική ιστοσελίδα:
www.johnprevenios.ning.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια απλή ερώτηση κ. Πρεβενιέ. Αν εσύ είσουνα πρωθυπουργός στη θέση του Γ.Π, τι θα έκανες για να γλιτώσουμε το ΔΝΤ και τη χρεοκοπία. Τι θα έκανες μπορείς να μας πεις για να παίρναμε το δάνειο των 110 δις. Πολύ απλά τι θα έκανες άμεσα και όχι τις σαχλαμάρες όπως από την ανάπτυξη ή από τους επιχειρηματίες κλπ . Άμεσα τι θα έκανες και όχι αυτά που αν γίνουν θα αποδώσουν μετά από 2-3 χρόνια, αφού πρώτα οργανωθεί το δημόσιο και βάλουμε μυαλό όλοι μας και κυρίως οι πολιτικοί όλων των κομμάτων.

Admin είπε...

Φίλε 28 Οκτώβριος, 2010 23:13 (λυπάμαι που σε προσφωνώ έτσι αλλά δεν έχω άλλο όνομα) χαίρομαι που θέτεις κάποια ερωτήματα και θα σου πω τις σκέψεις μου με όλη μου την ειλικρίνεια!
Καταλαβαίνω τι λες και εν μέρει έχεις δίκιο η διαφωνία μου έγκειται στο ότι δεν τιμωρήθηκαν και ούτε ζητήθηκαν τα λεφτά από τους αποδεδειγμένα κλέφτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ότι τα παίρνουν όπως πάντα από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Η ακρίβεια καλπάζει χωρίς να μπορούν να συγκρατήσουν τους κερδοσκόπους και τα λαμόγια.
Η ασκούμενη πολιτική αυτή την περίοδο οδηγεί την αγορά σε βαθιά ύφεση η οποία αναπόφευκτα θα φέρει ακόμα χειρότερα μέτρα.
Και επειδή εδώ τα λέμε όλα σου λέω λοιπόν δημόσια ότι δεν είμαι αριστερός ούτε δεξιός αλλά ένας θυμωμένος πολίτης που ο κ. Παπανδρέου του έκλεψε την ψήφο πιστεύοντας τα προεκλογικά του ψέματα μετά από την παταγώδη και καταστροφική διακυβέρνηση της χώρας από τον κ. Καραμανλή και την παρέα του.
Έπρεπε να πει την αλήθεια γιατί ήξερε και αυτό το θεωρώ μεγάλη απάτη προς όλο τον Ελληνικό λαό.
Εμείς οι απλοί οι καθημερινοί άνθρωποι που βράζουμε στο ίδιο καζάνι της ανασφάλειας και της αγωνίας για το τι μέλει γενέσθαι δεν πρέπει να αντιδικούμε γιατί βάζουμε νερό στο μύλο τους και θα συνεχίσουν να μας φέρονται σαν να είμαστε ιθαγενείς που θα ξεγελαστούν με τα ψεύτικα μπιχλιμπίδια τους. Πρέπει και εσύ να καταλάβεις και να είσαι επιεικής με τον θυμό πολλών ανθρώπων που ξαφνικά είδαν το άσπρο να γίνεται μαύρο εν μία νυκτί χωρίς εξηγήσεις.
Επίσης την κατάσταση επιδεινώνει και αυτή η ασάφεια ως το που πάμε και τι θα γίνει στο εγγύς αλλά και στο μακρινό μέλλον που θα ζήσουνε τα παιδιά μας.
Πιστεύω ότι την δεδομένη εποχή που διανύουμε όλο το πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε και πρέπει να γίνει μια νέα αρχή (φυσικά όχι με την παλιά και μέλος των αποτυχημένων κ. Μπακογιάννη) αλλά με νέους άφθαρτους ανθρώπους που θα επαναδιαπραγματευθούν το περίφημο χρέος και θα δώσουν ένα νέο όραμα στον λαό μας.

Φίλε μου αν θέλεις ρίξε μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο για να δεις με επίσημα στοιχεία που πάνε αυτή την στιγμή τα χρήματα που δανειστήκαμε.
Επίσης θα είναι χαρά μου να ξεδιπλώνουμε τις σκέψεις αλλά ακόμα και τις αντίρρησης μας μέσω του προσωπικού μου e-mail (prevejohn@yahoo.gr) γιατί θεωρώ ότι ο διάλογος μας κάνει πιο χρήσιμους για τους εαυτούς μας αλλά και για τους άλλους.

http://pesotithesgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_3984.html