slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση Βρούτση για την τραγική κατάσταση του ΙΚΑ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τις πρωινές δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ, σε τηλεοπτικό σταθμό, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι σημερινές δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ αποτελούν άλλη μια απερίφραστη ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να πελαγοδρομεί, χωρίς να διαθέτει σχέδιο, χωρίς υπευθυνότητα. Έχοντας, ως μοναδικό όπλο της την ανέξοδη δημαγωγική ρητορεία, προσπαθεί να αποποιηθεί των μεγάλων ευθυνών της.

Ο κ. Διοικητής έκανε λόγο για ανυπαρξία μηχανοργάνωσης στο ΙΚΑ. Τον ρωτούμε: Σε ποια κατάσταση είχε εγκαταλείψει τη μηχανοργάνωση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην οποία και ο ίδιο μετείχε το 2004;

Και κάτι ακόμη: Φαίνεται να αγνοεί ότι η μηχανοργάνωση του ΙΚΑ – στο νευραλγικό Τομέα της Ασφάλισης – έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ότι όλο αυτό το έργο συντελέστηκε στο διάστημα που κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ. (2004-2009).

Ξεχνά, ότι το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα – ΙΚΑ επεκτάθηκε σε όλους τους τομείς της Ασφάλισης (Α΄ και Β΄ φάση) και μάλιστα σε όλα τα υποκαταστήματα της χώρας.

Κάνει πως δεν γνωρίζει ότι το Σύστημα Διαχείρισης Συνταγών σχεδιάστηκε, προκηρύχθηκε και εγκαταστάθηκε επί των ημερών της Ν.Δ.

Επιπλέον, ο κ. Διοικητής φέρεται να αγνοεί τις δυσμενείς συνέπειες που έφερε “η πολιτική του Μνημονίου” στη χώρα μας, καθώς και ότι η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής, συμβάλλει στη συσσώρευση χρεών στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Θα πρέπει, λοιπόν, ο κ. Σπυρόπουλος να αφήσει κατά μέρους τα επικοινωνιακά παιχνίδια και ν’ απαντήσει, πλέον ξεκάθαρα :

Πότε θα εφαρμοστεί επιτέλους η Ασφαλιστική Νομοθεσία για τους οφειλέτες και θα πάψουν οι πάσης φύσεως διαρκείς ρυθμίσεις που συντελούν στη χαλαρότητα και στη συσσώρευση των οφειλών ;

Tι πρόκειται να γίνει με τις οφειλές του κράτους (όχι από τις εισφορές, αλλά από τους νομοθετημένους πόρους) προς το ΙΚΑ ύψους 9 δισ. € ;

Επιστροφή στην περίληψη...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΣ;