slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πριν πεινάσουμε …θα κρυώσουμε


Πριν πεινάσουμε …θα κρυώσουμε

Την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης σχεδιάζει η κυβέρνηση, που σημαίνει ότι θα διπλασιαστεί η τιμή του πρώτου.

Το κόστος θα είναι δυσβάστακτο για τα νοικοκυριά, για τα οποία περιορίζονται και όλες οι διέξοδοι, όπως τοφυσικό αέριο και το ηλεκτρικό.

Για μεν το πρώτο εκτιμάται ότι θα


υπάρξει αύξηση της τιμής του και για δε το δεύτερο η εναλλακτική του κλιματιστικού θα είναι μια λύση, αλλά και αυτή θα κοστίζει ακριβότερα κατά περίπου 10 – 15% από το Γενάρη, καθώς μέσα στην επόμενη τριετία θα επέλθει συνολική αύξηση της λιανικής τιμής κατά 50%.
Έχει πραγματικά ενδιαφέρον πως θα δικαιολογήσει λοιπόν τα αδικαιολόγητα η κυβέρνηση στην ΔΕΘ.
Βεβαίως θα μου πείτε την πεπατημένη την γνωρίζουμε. Επικοινωνιακή δυνατότητα χρήσης του λαϊκισμού και για όλα φταίει η … Νέα Δημοκρατία.
Αυτή (ΝΔ) που τέτοια εποχή πέρσι μίλαγε για περικοπές (κάτι που δεν άρεσε στον κόσμο) και το ΠΑΣΟΚ που μίλαγε για ….. Βασική σύνταξη ως κοινή αφετηρία για όλες τις συντάξεις (950 ευρώ για το ζευγάρι και 550 για τον συνταξιούχο), για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για μικρότερα υπουργικά σχήματα, για νέα μοντέλα ανάπτυξης, για αύξηση του επιδόματος ανεργίας (σταδιακά στο 70% του βασικού μισθού) …. …για όλα αυτά που άρεσαν στον κόσμο.
Όμως μόλις ένα χρόνο μετά όλα αυτά φαντάζουν με παραμύθια του Άντερσεν μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα ….
www.politis-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: