slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Χτίζουμε το συνασπισμό που θα αλλάξει την Ελλάδα"

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική την οποία ασκεί στον οικονομικό τομέα, ασκεί ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του....

στον Τύπο της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι με το Μνημόνιο η χώρα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην ύφεση, στα λουκέτα και την απελπισία.

«Δεν χρειάζεται να κουραστούμε για να πείσουμε κανέναν ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι αδιέξοδη, αυτό το ξέρουμε όλοι πια. Εκείνο που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να πείσουμε για την εναλλακτική μας πολιτική και να μετατρέψουμε την οργή σε ελπίδα», τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Ο αρχηγός της ΝΔ επισημαίνει ότι «ως αντιπολίτευση έχουμε ένα καθήκον να δώσουμε πολιτική διέξοδο σ΄αυτή τη συσσωρευμένη πίεση, να δώσουμε στην κοινωνία χειροπιαστή και ρεαλιστική προοπτική και να δει ο κόσμος ότι υπάρχει άλλη διέξοδος πέρα από το φαύλο κύκλο στον οποίο οδηγεί αυτό το Μνημόνιο».

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται στην εναλλακτική προοπτική διεξόδου από την κρίση, την οποία έχει διατυπώσει το κόμμα του και εκτιμά ότι «γύρω από αυτή συσπειρώνονται, ήδη, ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας», ενώ τονίζει ότι στόχος του στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι «να φτάσει το μήνυμα της ελπίδας σε όλο τον ελληνικό λαό και να δοθεί η ευκαιρία στο εκλογικό σώμα να αντιδράσει πολιτικά».

Και αυτό γιατί «αν δεν αντιδράσει πολιτικά σήμερα, υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει η λαϊκή οργή αργότερα. Αυτός είναι ο στόχος και αυτός είναι ο πήχυς και δεν μπορεί στο μέσο μιας τέτοιας κοινωνικής κρίσης εμείς να «μετράμε κουκιά”».

Ο αρχηγός της ΝΔ υπογραμμίζει ακόμη ότι «μας ενδιαφέρει να έρθουμε στην εξουσία για να αλλάξουμε την Ελλάδα και να την αλλάξουμε με τη θέληση του ελληνικού λαού, όχι με τον «μπαμπούλα» του Μνημονίου. Γιατί οι μεγάλες αλλαγές ποτέ δεν γίνονται με το στανιό, ποτέ δεν γίνονται κόντρα στην οργή και την απελπισία της κοινωνίας. Εμείς, λοιπόν, χτίζουμε αυτό το μεγάλο συνασπισμό που θα αλλάξει την Ελλάδα. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μόνο μια στιγμή, ένα μόνο «σκαλοπάτι», για να χτίσουμε αυτή τη μεγάλη δύναμη ανατροπής των αδιεξόδων».

Ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνεται της επιλογής του να «κατεβάσει» υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Αττική τον Βασίλη Κικίλια, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι νέοι και άφθαρτοι πληρούν την προϋπόθεση της αξιοπιστίας, τονίζει ότι δεν μετανοιώνει που υποστηρίζει τον Π. Ψωμιάδη στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ ερωτώμενος για τον αρχηγό του ΛΑΟΣ. υπογραμμίζει ότι «ο Γιώργος Καρατζαφέρης ψήφισε φανατικά το Μνημόνιο, είναι απέναντί μας σε όλα τα βασικά και δεν χάνει ευκαιρία να μας το δείχνει και να μας το θυμίζει».

Ο αρχηγός της ΝΔ ερωτώμενος αν κάποιοι επιθυμούν μια διασπασμένη ΝΔ, αναφέρει ότι «δεν ξέρω τι επιθυμεί ο καθένας, ούτε θα κάνω δίκη προθέσεων οποιουδήποτε. Πάντως αν κάποιοι επιθυμούν διασπασμένη τη ΝΔ, θα μείνουν με την επιθυμία».

Και στο ερώτημα αν τον ανησυχεί ο κατακερματισμός της Κεντροδεξιάς, καθώς η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά:

«Στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα δείτε μεγάλες ανακατατάξεις του εκλογικού χάρτη και μεγάλες μετακινήσεις ψηφοφόρων. Η ΝΔ θα γίνει τελικά ο πόλος συσπείρωσης όλων εκείνων που θέλουν μια άλλη προοπτική για τον τόπο (…). Οσοι ταυτίστηκαν με το παλαιό καθεστώς που καταρρέει και με το Μνημόνιο που βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης δεν χωρούν. Και δεν έχουν τίποτα να πουν».
Ο Αντώνης Σαμαράς, τέλος, εκφράζει την αντίθεσή τους στις αλλεπάλληλες εξεταστικές επιτροπές για υποθέσεις -”όπου το ΠΑΣΟΚ ξέρει ότι δεν θα βρεθεί τίποτα, για την ακρίβεια τίποτα εις βάρος της ΝΔ, γιατί μέχρι τώρα βρέθηκαν στοιχεία σκανδάλου σε βάρος πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ», λέει- και σημειώνει ότι «από τη στιγμή που συνεχίζουν χωρίς λόγο, αυτό σημαίνει ότι μόνο τους σωσίβιο είναι να κρατάνε τη ΝΔ όμηρο και αυτό βέβαια δεν αφήνει κανένα περιθώριο να δείξουμε συναινετική διάθεση».

http://www.antinews.gr/?p=61521

Δεν υπάρχουν σχόλια: