slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ


Ερμούπολη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΕΩΡΙΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ

Την Τρίτη 22 /9/2010 ο Κος Χαράλαμπος Κόκκινος συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ναυπηγείου του Νεωρίου και περιόδευσε στους εργασιακούς χώρους.

Στις συναντήσεις που είχε καταγράφηκε η αγωνία για την πορεία της μοναδικής «βαριάς» βιομηχανίας στο Νότιο Αιγαίο διότι η κυβέρνηση αθετεί τις μέχρι τώρα υποσχέσεις και…..



τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της.
Συγκεκριμένα:
- Ενώ έχουν παραδοθεί δυο από τα τρία πυροσβεστικά σκάφη και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η επισκευή του τρίτου (δηλαδή έχει ολοκληρωθεί το 90% του έργου ) το αρμόδιο υπουργείο έχει καταβάλει μόνο το 50% των οικονομικών υποχρεώσεων του (7εκ. έναντι συνολικής δαπάνης 14,5 εκ. ευρώ)
- Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει «παγώσει» την επισκευή δύο πλωτών δεξαμενών του πολεμικού ναυτικού (επισκευαστικού κόστους 8 εκ. ευρώ ) που θα αποτελούσαν «τονωτική ένεση» για το ναυπηγείο.
- Η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας για την επισκευή 6 φρεγατών στον όμιλο Νεωρίου δεν έχει ολοκληρωθεί και απαιτείται επιτάχυνση των διαδικασιών.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για μονομερή στήριξη των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και συγκεκριμένα της εταιρίας «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.» τα οποία πρόσφατα οι Γερμανοί επενδυτές μεταβίβασαν σε Άραβες!!!
Στα ανωτέρω ναυπηγεία έχουν σταματήσει οι εμπορικές πράξεις και έχουν μετατραπεί σε ναυπηγεία επισκευής πολεμικών σκαφών. Η κυβέρνηση προωθεί (εν μέσω κρίσης και μέχρι το 2018) χρηματοδότηση μέσω του κρατικού προϋπολογισμού 1.350.000.000!!! ευρώ και για το 2010 προκαταβάλει 300.000.000 ευρώ για εργασίες που θα …πραγματοποιηθούν!
Λόγω της κρίσης του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου οι εργαζόμενοι ζουν στην αβεβαιότητα και τη μέγγενη της ανεργίας να τους απειλεί.
Ο Κος Κόκκινος θύμισε τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη στήριξη του ναυπηγείου την περίοδο 2004-2009 με την προώθηση για επισκευή στο Νεώριο 2 ΤΠΚ του πολεμικού ναυτικού , 3 πυροσβεστικών σκαφών , τη στήριξη του ΚΕΚ Νεωρίου με επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και τη χρηματοδότηση της εταιρίας μέσω του αναπτυξιακού νόμου.
Δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων και καλεί την πολιτεία να τηρήσει άμεσα τις υποχρεώσεις της και να συμβάλει με συγκεκριμένες ενέργειες στην βιώσιμη ανάπτυξη της μεγαλύτερης βιομηχανικής μονάδας στο Νότιο Αιγαίο.
Το Νεώριο απασχολεί 600 εργαζόμενους και είναι εύκολα αντιληπτό ότι πιθανή δυσλειτουργία του διαταράσσει την κοινωνική συνοχή στη Σύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: