slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση Χαράλαμπου Κόκκινου με τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου

O Χαράλαμπος Κόκκινος δήλωσε ότι όσο το συντομότερο φύγει η χώρα από τη «μέγγενη» του μνημονίου- που ήταν επιλογή της σημερινής κυβέρνησης – τόσο πιο γρήγορα θα υπάρχει διέξοδος από την κρίση.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Ρόδος 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΟΔΟΥ

Στα πλαίσια της κοινωνικής διαβούλευσης που πραγματοποιεί ο περιφερειακός συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», ο Κος Κόκκινος συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, είχε συνάντηση στα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου με το προεδρείο του.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι , προβλήματα που καθημερινά οξύνονται, εξαιτίας και της επιβολής των μέτρων του μνημονίου.

Στην ενημέρωση που έκανε ο Πρόεδρος του ΕΚΡ Σάββας Χατζησάββας έγινε αναφορά στην ….


αυξημένη ανεργία που παρατηρείται στην περιοχή , στην ακινησία της οικοδομής και στην απουσία έργων υποδομών που θα έδιναν απασχόληση, στην μαύρη εργασία, την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών και τη «διάλυση» που επικρατεί στους ελεγκτικούς κρατικούς μηχανισμούς.
Υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον ΟΑΕΔ. Προβλήματα με τη μη έγκαιρη πληρωμή τους αντιμετωπίζουν αρκετοί ξενοδοχοϋπάλληλοι και υπάρχει έντονη ανησυχία ότι με το τέλος της τουριστικής περιόδου το πρόβλημα θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Ο Κος Κόκκινος δήλωσε ότι όσο το συντομότερο φύγει η χώρα από τη «μέγγενη» του μνημονίου- που ήταν επιλογή της σημερινής κυβέρνησης – τόσο πιο γρήγορα θα υπάρχει διέξοδος από την κρίση.
Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είδαν κατακτήσεις ετών να χάνονται και να ποδηγετούνται τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Έντονη είναι η ανησυχία των εργαζομένων διότι καθημερινά σηκώνουν καινούρια βάρη και αντιμετωπίζουν και το φάσμα της ανεργίας που δυστυχώς καλπάζει.
Στηρίζει την πρόταση του προεδρείου του ΕΚΡ για στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους μέσω μετατάξεων και ζητά άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ ώστε να υπάρχουν τα έργα υποδομών και τα επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης αλλά και προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που θα οδηγήσουν στη στήριξη της απασχόλησης.
Θύμισε ότι την περίοδο 2004-2009 , κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Γενικός Γραμματέας της ΠΝΑ, πραγματοποιήθηκαν 400 επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης για ανέργους, υλοποιήθηκαν 1800 δράσεις , 4500 επιχειρήσεις ενισχύθηκαν μέσω του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου και του αναπτυξιακού νόμου.
Σήμερα η κυβέρνηση εντάσσει στο ΕΣΠΑ πληρωμές που έγιναν την περίοδο 2007-2009 μέσω του αναπτυξιακού νόμου, προκειμένου να δείξει απορρόφηση κονδυλίων στο ΕΣΠΑ, ενώ ουσιαστικά πρόκειται για λογιστικό «τρυκ».
Δεν προωθούνται αναπτυξιακές δράσεις με αποτέλεσμα η ανεργία να έχει διπλασιαστεί.
Τέλος δεσμεύτηκε ότι ο συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» θα προωθήσει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τη δημιουργία Νησιώτικου Παρατηρητηρίου προκειμένου να καταγράφονται προβλήματα που αφορούν το νησιωτικό μας χώρο και να προτείνονται λύσεις για αυτά.






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.