slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ , ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


Ρόδος 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς , οι συνεργάτες μου κι γω ευχόμαστε από «βάθη καρδιάς» ,στους μαθητές , στους γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό, το σχολικό έτος 2010-2011 να είναι γεμάτο υγεία και επιτυχίες. Ιδιαίτερες ευχές απευθύνουμε στα παιδιά της Α΄ δημοτικού που σήμερα εντάσσονται για πρώτη φορά στο σχολικό περιβάλλον.

Η κατάκτηση της γνώσης είναι μια επίπονη αλλά δημιουργική διαδικασία. Απαιτεί προγραμματισμό, διαρκή και συλλογική προσπάθεια. Προϋποθέτει τη συνεργασία των μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών και πολιτείας.

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται ως εποχή των «μεγάλων αλλαγών» και των «γρήγορων ταχυτήτων» , στην εποχή που χαρακτηρίζεται ως εποχή του «ηλεκτρονικού διαφωτισμού» - λογω των αλμάτων της τεχνολογίας και της καινοτομίας, η προσπάθεια για την απόκτηση των γνωστικών εφοδίων , αποτελεί το σίγουρο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Μπροστά σε αυτήν την μεγάλη πρόκληση, η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να θέτει την υπόθεση της ΠΑΙΔΕΙΑΣ σε απόλυτη προτεραιότητα.

Ιδιαίτερα σήμερα που η πατρίδα μας και οι πολίτες περνούν δύσκολες ώρες, η Παιδεία πρέπει να αποτελεί ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

Περικοπές δαπανών για την παιδεία ισοδυναμούν με υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας.

Έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού , σχολικών κτιρίων, υποβάθμιση της επιστημονικής και οικονομικής θέσης του Έλληνα εκπαιδευτικού, αποτελούν «τροχοπέδη» για το αύριο.

Τα νιάτα της πατρίδας μας , που σήμερα ξαναδίνουν ζωή στις σχολικές μονάδες, δικαιούνται και απαιτούν σωστή Παιδεία και ένα σίγουρο μέλλον.

Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να εργαστούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.