slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. κ. Ι. Βρούτση με αφορμή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπή




ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και K οινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ενδεχόμενο εφαρμογής νέων ασφαλιστικών μέτρων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του Νέου Ασφαλιστικού Νόμου, η κυβέρνηση φαίνεται να ανοίγει και πάλι παράθυρο για την εφαρμογή νέων επαχθών μέτρων στο Ασφαλιστικό.

Οι πρόσφατες επισημάνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανοίγουν διάπλατα το ενδεχόμενο για επιπλέον εξοικονόμηση πόρων, μέσα από περαιτέρω μείωση των συντάξεων. Την ίδια στιγμή, η “ένοχη σιωπή” της κυβέρνησης, ισοδυναμεί με επιβεβαίωση που ανοίγει το δρόμο για νέα επώδυνα και κοινωνικά άδικα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Εύλογα, λοιπόν, προκύπτει ότι το κόστος από την αδυναμία και τις παλινωδίες της κυβέρνησης, στην καταπολέμηση της σπατάλης και της εισφοροδιαφυγής θα “φορτωθούν” για άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αναλαμβάνοντας νέες θυσίες.

Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη, έχει τεράστιες ευθύνες και οφείλει επιτέλους να ξεκαθαρίσει, εάν οι επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό ολοκληρώθηκαν ή συνεχίζονται »

Δεν υπάρχουν σχόλια: