slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. κ. Ι. Βρούτση με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για τις δηλώσ


Εκτύπωση E-mail


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του τομέα Εργασίας και K οινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για τις δηλώσεις της Τρόικας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Ο Ασφαλιστικός Νόμος, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση, δεν είναι ούτε ιστορική ούτε μακρόπνοη μεταρρύθμιση. Είναι ένας μηχανισμός μείωσης των συντάξεων και βίαιης ανατροπής των Ασφαλιστικών Δικαιωμάτων.

Παίρνει πολλά από τους συνταξιούχους, περισσότερα από όσα τους αναλογούν, γιατί η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει την εισφοροδιαφυγή, την αδήλωτη εργασία, τις σπατάλες του συστήματος.

Ο Υπουργός Εργασίας, με αυτή του την ανακοίνωση, «μνημονεύει» τις συντάξεις.

Θριαμβολογεί για τα «εύσημα» της Τρόικας, αγνοεί το θυμό και τις αποδοκιμασίες των συνταξιούχων για τη δραματική απώλεια των συντάξεών τους.

Δεν βλέπει την αγωνία των εργαζομένων για το δικό τους μέλλον.

Βιάζεται να κεφαλαιοποιήσει την «επιτυχία» του, χωρίς καν να έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού Συστήματος, όπως το νομοθέτησε.

Η πολιτική του Μνημονίου στην πατρίδα μας φέρνει ύφεση, ανεργία, πληθωρισμό, φτώχεια, συντάξεις πείνας.

Για όλα αυτά η Κυβέρνηση του Μνημονίου μπορεί να είναι υπερήφανη ».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ; ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΥΚΛΑΔΙΤΗΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΟΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΗ ΜΑΖΕΥΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΒΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ. ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΙΣΗ