slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: «Στο τέλος της διαδρομής θα τρίβουν τα μάτια τους.».


Σφοδρή επίθεση κατά της οικονομικής πολιτικής εξαπέλυσε χθες από τα Γιάννενα ο Αντώνης Σαμαράς, αναλύοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για έξοδο από την κρίση.

Η περιοδεία στα Γιάννενα είναι η πρώτη της εκστρατείας του Σαμαρά σε όλη την Ελλάδα για την εκλαΐκευση του σχεδίου που παρουσίασε στο Ζάππειο για την έξοδο από την κρίση και την απαλλαγή από το Μνημόνιο .

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να ακούσει την ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Πράγμα που επισήμανε και ο ίδιος την αρχή της ομιλίας του: «Τέτοια εποχή, τόσος πολύς κόσμος της Νέας Δημοκρατίας! Κάτι λέει αυτό! Στο τέλος της διαδρομής θα τρίβουν τα μάτια τους.».

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ επεσήμανε ο κ. Σαμαράς είναι «ένα πρόγραμμα γρηγορότερης εξόδου της χώρας από την κρίση. Ένα πρόγραμμα που έχει λιγότερες θυσίες για τον ελληνικό λαό, σε λιγότερο χρονικό διάστημα και με μεγαλύτερη απόδοση από το σημερινό μνημόνιο, το οποίο έχει ψηφίσει η Βουλή του ΠΑΣΟΚ και το οποίο “κατεδαφίζει” πολλές από τις προσδοκίες, που είχε ο ελληνικός λαός για το αύριο».

Ο λαός τόνισε στη συνέχεια υποβάλλεται σε «μία πρωτοφανή, σε έκταση και ένταση, θυσία που δεν θα έχει το αντίκρισμα που του οφείλουμε σαν Πολιτεία. Και γι αυτόν το λόγο, εμείς φτιάξαμε την πρότασή μας, που είναι μια άλλη οδός, μια άλλη λύση. Υπάρχει πλέον ο άλλος δρόμος για τον ελληνικό λαό, που αν τον ακολουθήσει και αν πιστέψει στη λύση αυτή, πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο εύκολη η διέξοδος από τα σημερινά αδιέξοδα, τα οποία έχουν συσσωρευτεί στην οικονομική ζωή του τόπου».

«Απορρίψαμε την πρόταση του Μνημονίου και του ΔΝΤ που έφερε το ΠΑΣΟΚ και πρόσφατα πήραμε μια κορυφαία πολιτική πρωτοβουλία, να παρουσιάσουμε το δικό μας σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση. Να παρουσιάσουμε την δική μας εναλλακτική λύση, για να δώσουμε το δικαίωμα της ελπίδας στον κόσμο, να ανοίξουμε τον δρόμο που οδηγεί στην βελτίωση της ψυχολογίας στην αγορά».

«…Εμείς δεν θα πούμε ποτέ ότι ο δικός μας δρόμος είναι χωρίς θυσίες. Είναι όμως δρόμος με λιγότερες θυσίες από εκείνες που προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Είναι ένας δρόμος που θα πιάσει τόπο. Λιγότερες θυσίες με καλύτερο αποτέλεσμα σε λιγότερο χρόνο. Θυσίες που μπορεί να τις αντέξει η οικονομία, η κοινωνία και όχι θυσίες χωρίς ελπίδα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς στην ανεργία που τον περασμένο Απρίλιο ξεπέρασε το 12%, αλλά και στον μεγάλο αριθμό των επιχειρήσεων, που ξεπερνούν τους τελευταίους μήνες τις 1.448 από τις οποίες μόνο τον Ιούνιο ήταν 279, που έβαλαν «λουκέτο» λόγω της οικονομικής κρίσης.

Διαβάστε όλη την ομιλία εδώ: Ομιλία Σαμαρά σε μεγάλη συγκέντρωση στα Γιάννενα

Δεν υπάρχουν σχόλια: