slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ντόρα, Κιλτίδης λένε «ναι» στο Ασφαλιστικό


Η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ του ασφαλιστικού του νομοσχεδίου, μετά τον κ. Κιλτίδη που δήλωσε κι αυτός χθες ότι θα ψηφίσει «ναι» ενώ αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν επιπλέον αλλαγές.

Η κ. Μπακογιάννη εξήγησε την στάση της λέγοντας οτι η μεταρρύθμιση είναι υποχρέωση του Μνημονίου και «πιστή στην ψήφο μου στο Μνημόνιο θα ψηφίσω ‘ναι’ στο ν/σ αλλά θα καταψηφίσω όσες διατάξεις είναι αμφισβητούμενες συνταγματικά και αυτές που πλήττουν την καθημερινή ζωή των γυναικών».

Στο μεταξύ, μετά τις επί μέρους ενστάσεις που έχει εκφράσει ο Παναγιώτης Κουρουπλής, και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Έκτορας Νασιώκας, Δημήτρης Κουσελάς, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, Μαρία Μίχου, Μιχάλης Τσελέπης ζητούν και αυτοί αλλαγές κυρίως σε ό,τι αφορά στη 13η και 14η σύνταξη, αλλά και για τη συνταξιοδότηση των γυναικών με ανήλικα παιδιά.

Κατά των επιλογών του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, η οποία είπε πως “αν δεν μπορείς να είσαι σοσιαλιστής μέσα στην κρίση, τότε δεν μπορείς ποτέ να είσαι σοσιαλιστής, παρά μόνον νεοφιλελεύθερος. Το νομοσχέδιο είναι ανέντιμο πολιτικά, γιατί από τη μία κόβουμε μισθούς και συντάξεις και από την άλλη νομιμοποιούμε στα νοσοκομεία παρανομίες δισεκατομμυρίων, με το επιχείρημα ότι θα είναι η τελευταία φορά. Έχουμε τρελαθεί. Έχουμε τρελαθεί τελείως”.

“Προκαλώ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τα ωραία λόγια με τα οποία στόλισαν το τερατούργημα που στοχεύει κατάστηθα την κοινωνική ασφάλιση να βγουν να τα πουν έξω, στους χώρους δουλειάς”, είπε απευθυνόμενη προς την συμπολίτευση, η Σοφία Καλαντίδου (ΚΚΕ) και σημείωσε: “Να πάνε στα εργοστάσια, να πάνε στις μεγάλες γυναίκες, που κάνουν παζάρια με τον εργοδότη για να κολλήσουν το ένσημο και δεν πληρώνονται ούτε τη συλλογική σύμβαση, να πάνε εκεί να πουν αυτά τα ωραία λόγια”.

“Σας αφαιρείται το δικαίωμα, να ψηφίζετε νομοσχέδιο, όπου διεκδικείτε να καθορίζετε εσείς τη ζωή των ανθρώπων μετά από πενήντα χρόνια”, ανέφερε η Λ. Κανέλλη και αναρωτήθηκε: “Μπορείτε να πείτε ξαφνικά σε μία γυναίκα στα 65, ότι μπορεί να είναι στα γόνατα και να καθαρίζει σκάλες; Μπορείτε να φανταστείτε τον πατέρα σας, στα 72 του να δουλεύει, για να συμπληρώσει κάτι που εσείς έχετε βαφτίσει «αξιοπρέπεια» – τα 360 ευρώ;”.

Σε υψηλούς τόνους αναμένονται το απόγευμα στη Βουλή οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που τίθεται την Πέμπτη προς ψήφιση με αλλαγές και προσθήκες.

Αναμένεται επίσης να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής που είχαν ζητήσει ΝΔ και ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: