slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανικανότητα ή αδράνεια;


Διαβάζουμε στο site www.parianostypos.gr ότι αργά το βράδυ (Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010) άρχισαν να φθάνουν τα πρώτα σκάφη που παίρνουν μέρος στο 47ο Ράλι Αιγαίου το λιμάνι της Παροικιάς.

Συγχαρητήρια στην δημοτική αρχή της Πάρου και τον κ. Βλαχογιάννη και στον δραστήριο Ναυτικό Όμιλο Πάρου που σε μια δύσκολη τουριστικά χρονιά κατάφερε η Πάρος να συμπεριληφθεί στα λιμάνια που προσεγγίζουν τα πληρώματα των 43 σκαφών που παίρνουν μέρος στο 47ο Ράλι Αιγαίου προσφέροντας έτσι σημαντική δωρεάν διαφήμιση στο νησί.

Από την άλλη βλέπουμε το ενδιαφέρον των τοπικών αρχών της Νάξου αλλά και των επιχειρηματιών και των συλλόγων τους -ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ- να είναι ανύπαρκτο. Όλοι οι προαναφερόμενοι αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά -είτε από ανικανότητα είτε από αδράνεια- πολύ «λίγοι» για να διεκδικήσουν με αξιώσεις και να καταφέρουν να φέρουν στο νησί μια μεγάλη διοργάνωση όπως είναι το 47ο Ράλι Αιγαίου. Για μια ακόμα φορά η Νάξος έχασε την ευκαιρία να διαφημιστεί δωρεάν μέσω των τηλεοπτικών σποτ του 47ου Ράλι Αιγαίου που αναφέρουν τη διαδρομή και αντί για την Νάξο βλέπουμε τα γειτονικά νησιά της Πάρου και του Κουφονησίου.

Αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ της Νάξου δείχνουν συστηματικά ότι αυτά που τους ενδιαφέρουν είναι μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα της Νάξου. Κυρίως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι «να τα έχουν καλά με τις Αρχές» (είναι βλέπετε και οι διαφημίσεις του δήμου) και το ποιοι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι προφανώς προσδοκώντας διαφημιστικά οφέλη κι από αυτούς…

Όλη αυτή η κατάσταση βαίνει σε βάρος του νησιού, που έχει αφεθεί έρμαιο στην τύχη του.

Ως πότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: