slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα ντοκουμέντα της σκευωρίας για Βατοπέδι

Με κάθε πλάγιο και παράτυπο τρόπο επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να στήσει στον τοίχο τη Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση του Βατοπεδίου υπερβαίνοντας ακόμη και τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.
Συγκεκριμένα στη...

...διάρκεια της Εξεταστικής η Ν.Δ. ζήτησε από τον πρόεδρο της επιτροπής Μ. Μπεντενιώτη να απευθυνθεί με επιστολή του στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών προκειμένου να τεκμηριώσει επιστημονικά και εγγράφως την προκύπτουσα οικονομική ζημία που υποστήριζε το ΠΑΣΟΚ ότι είχε προέλθει από τις ανταλλαγές των ακινήτων. Η Ν.Δ. αμφισβητούσε τη ζημία αυτή καθώς στην πρώτη Εξεταστική το ΣΟΕ είχε εκτιμήσει τις αξίες των ακινήτων και των ανταλλαγών αλλά δεν είχε καταλήξει σε συμπέρασμα επιζήμιας συναλλαγής για το Δημόσιο.

Στις 7 Ιουνίου, ο Μπεντενιώτης απέστειλε αίτημα γνωμοδότησης όχι όμως στο ΣΟΕ αλλά στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλου, αναφέροντας στην επιστολή του ότι : «Το υπουργείο Οικονομικών είναι σκόπιμο να αποστείλει στη Βουλή, μόλις ολοκληρωθεί, το πόρισμα για τον βαθμό που έβλαψαν το Δημόσιο συμφέρον οι ανταλλαγές λόγω χαμηλής εκτίμησης των ακινήτων»!

Αντί να απευθύνει ερώτημα δηλαδή, συνέταξε «κατηγορητήριο» και καλεί το υπουργείο να το επικυρώσει! Ενεργώντας κατά τη συνήθη ΠΑΣΟΚική τακτική, ο Μπεντενιώτης το έστειλε στον Γεωργακόπουλο που είναι αρμόδιος για τις εφορίες ώστε να ενεργήσουν οι Δ.Ο.Υ. με βάση τους πίνακες των αντικειμενικών αξιών της κάθε περιοχής, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να έχει καμία εγκυρότητα καθώς η αξία των οικοπέδων καταγράφεται με βάση επιστημονικά δεδομένα και εργαλεία για τα οποία μόνο το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών είναι αρμόδιο. Δικαίως λοιπόν η Ν.Δ. κάνει λόγο για ντοκουμέντο ντροπής και σκευωρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: