slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην αντεπίθεση για το Βατοπέδι η ΝΔ

Τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Καλαμίδα επισκέπτονται αυτήν την στιγμή ο γραμματέας της ΝΔ κ. Λυκουρέντζος και το μέλος της προανακριτικής επιτροπής βουλευτής κ. Στυλιανίδης προκειμένου να ζητήσουν την βοήθεια της δικαιοσύνης στις έρευνες για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ ότι αποσιωπά τέσσερα πορίσματα ορκωτών λογιστών και διεθνών οίκων από τα οποία δεν προκύπτει καμία υποτιμολόγηση, ή υπερτιμολόγηση της δημόσιας περιουσίας. Ως εκ τούτου είναι άκυρες και οι βασικές κατηγορίες για την υπόθεση.

Το πρώτο βήμα της αντεπίθεσης της ΝΔ έγινε χθες με τη δημοσιοποίηση του εγγράφου που απέστειλε την 1η Ιουλίου το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής, με το οποίο επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει ένα, αλλά τέσσερα πορίσματα, που συμπίπτουν στις εκτιμήσεις τους ως προς την αξία των ανταλλαγεισών εκτάσεων. Από τη Ν. Δ. επισημαίνουν με νόημα ότι η επανεκτίμηση του ΣΟΕ που έγινε το 2009 αποκρύπτεται επιμελώς από το ΠΑΣΟΚ, γεγονός που καταδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει ενόχους.

Μετά την επίσκεψη, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Λυκουρέντζο, ήρθατε εδώ, είδατε τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την υπόθεση Βατοπεδίου;

ΑΝΔΡ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: Στηρίζουμε την Ελληνική Δικαιοσύνη και αυτό εκφράζουμε με τη σημερινή μας συνεισφορά, με την κατάθεση εγγράφου του ΣΟΕ της 1ης Ιουλίου 2010.

Καταγγέλλουμε την πολιτική σκευωρία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μεθόδευσε τη σπίλωση της Νέας Δημοκρατίας και στηρίχθηκε στην απόκρυψη σημαντικών και αδιάσειστων στοιχείων. Τα εύλογα ερωτήματα, τα οποία γεννιούνται, αναμένουμε να απαντηθούν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λίγο επί της ουσίας: Περί τίνος πρόκειται αυτό το πόρισμα; Τι λέει;

ΕΥ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Η εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη είναι δεδομένη. Για να μπορέσει η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της χρειάζεται και πληρότητα και ορθότητα στοιχείων. Αυτά τα στοιχεία, σήμερα, εμείς καταθέσαμε, για να τη διευκολύνουμε στο έργο της. Αναφερόμαστε στην ύπαρξη 4 διαφορετικών πορισμάτων, 2 Ελληνικών και 2 διεθνών, τα οποία, ουσιαστικά, ταυτίζονται, όσον αφορά την εκτίμηση των ανταλλαξίμων ακινήτων, και αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου.

Το περίεργο είναι: Γιατί το ΠΑΣΟΚ το απέκρυψε;


Δεν υπάρχουν σχόλια: