slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι τουρίστες και ο υπουργός... τουρίστας

Οι τουρίστες και ο  υπουργός... τουρίστας

ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ έχουµε διατυπώσει επανειληµµένως τη θέση ότι στην οικονοµική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, εν µέσω καλοκαιριού, ενώ δουλεύουν στο φουλ οι µηχανές της «βαριάς» ελληνικής βιοµηχανίας, του τουρισµού, είναι εν ψυχρώ εκτέλεση το κλείσιµο των λιµανιών και των χώρων αρχαίων µνηµείων, όπως η Ακρόπολη. Για το λόγο αυτό έχουµε κατηγορήσει συγκεκριµένους συνδικαλιστικούς φορείς.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΟΜΩΣ, για το χθεσινό τετράωρο κλείσιµο της Ακρόπολης δεν ευθύνονται µόνο οι συνδικαλιστές, αλλά και η πολιτική ηγεσία. Οι συµβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισµού έχουν να πληρωθούν τους τελευταίους είκοσι µήνες. Σχεδόν δύο χρόνια απλήρωτοι έχουν µείνει οι άνθρωποι αυτοί. Αλλοι θα φέρονταν πολύ χειρότερα αν είχαν να αντιµετωπίσουν τέτοιες συνθήκες. Κι επειδή η περίοδος διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραµανλή δεν είναι πολύ µακριά, θα πρέπει όλοι να ενθυµούνται πόσο φώναζε η αξιωµατική αντιπολίτευση όταν τέτοια γεγονότα έβλεπαν το φως της δηµοσιότητας.

ΣΗΜΕΡΑ Ο κ. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ όχι µόνον δεν λέει τίποτα που δεν πληρώνει τόσους ανθρώπους, αλλά είναι και ακριβοθώρητος. Δεκάδες άνθρωποι και οι οικογένειες είναι στην κυριολεξία στον αέρα, καθότι συµβασιούχοι, και δεύτερον διότι ζουν ήδη µε δανεικά, καθώς έχουν λαµβάνειν δεδουλευµένα. Ως υπουργός Πολιτισµού, ο κ. Γερουλάνος έπρεπε να είχε µεριµνήσει για το φλέγον ζήτηµα των συµβασιούχων, καθότι είχε προειδοποιηθεί... πολλάκις. Αλλά επειδή ο υπουργός κρατά και το χαρτοφυλάκιο του Τουρισµού, θα έπρεπε να είχε µεριµνήσει και για την προστασία της µοναδικής ελληνικής «βιοµηχανίας». Αντιθέτως, µε την απραξία του, κάνει ό,τι µπορεί για να διώξει τους τουρίστες από τη χώρα µας.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, εκτός από... περικοπές, αυτή η κυβέρνηση ας προχωρήσει και σε κινήσεις που θα βοηθήσουν στην ανάταξη της οικονοµίας. Και ο τουρισµός είναι βασικός πυλώνας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: