slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μήνυμα Π. Ρήγα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

rigas10.JPG Ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παναγιώτης Ρήγας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έστειλε προς το site μας το μήνυμα που ακολουθεί:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερα προικισμένη χώρα σε ότι αφορά το περιβάλλον της.

Μια χώρα με μοναδική βιοποικιλότητα, ανάγλυφο και ακτογραμμή, ένα κεφάλαιο που θα πρέπει να προστατευθεί ως κόρη οφθαλμού αλλά και να αξιοποιηθεί ως μοχλός ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προεκλογικά είχε θέσει ως κεντρική επιλογή και δέσμευσή του την ουσιώδη στροφή σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, την πράσινη ανάπτυξη, με έμφαση στο περιβάλλον, τον πολιτισμό αλλά πάνω από όλα τον άνθρωπο.

Η χώρα μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει ακριβά το κόστος μιας ανάπτυξης με αρνητικά αποτελέσματα που φαίνονται στις πόλεις της, στο τοπίο, στη βιοποικιλότητα και στα φυσικά οικοσυστήματα.

Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση δεν έδωσε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετώπισε στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την κλιματική αλλαγή, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην εφαρμογή της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη διαχείριση και την προστασία των νερών, της βιοποικιλότητας και της προστασίας των ελεύθερων αστικών και περιαστικών χώρων.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως κυβέρνηση ίδρυσε ένα ανεξάρτητο και ισχυρό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και προχωράει μεθοδικά και οργανωμένα στην ενσωμάτωση περιβαλλοντικών πολιτικών σε όλους τους τομείς από τη γεωργία και τον τουρισμό μέχρι τις μεταφορές και την ενέργεια και ξεκίνησε να υλοποιεί μια πραγματικά θαρραλέα και υπεύθυνη πολιτική για το περιβάλλον σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών ,ώστε να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Αποτελεί χρέος όλων μας να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον με πράξεις και όχι με μεγάλα λόγια. Δεν αρκεί να δηλώνουμε τις περιβαλλοντικές μας ανησυχίες αλλά πρέπει αυτές να τις αποδεικνύουμε σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι μόνο έτσι και μέσα από πολιτικές και πράξεις που ξεκίνησαν και εντείνονται από πλευράς της πολιτείας θα εξασφαλίσουμε ένα ανώτερο επίπεδο ζωής.

Παναγιώτης Ρήγας
Βουλευτής Κυκλάδων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: