slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Τα δύσκολα είναι μπροστά”

Από Factorx |

Έντονη ανησυχία για την κατάσταση της οικονομίας αλλά και για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, εκφράστηκε στην σημερινή συνάντηση της ΓΣΣΕ με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Όπως δήλωσε μετά την συνάντηση ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της ΝΔ κ. Χρ. Σταϊκούρας, τα δύσκολα για την ελληνική οικονομία είναι μπροστά. Ιδιαίτερα εστίασε στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, με την υστέρηση των εσόδων, κυρίως λόγω του παγώματος επιστροφής φόρων και των δαπανών του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, ενώ χαρακτήρισε αψυχολόγητες κινήσεις τις υποβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης όπως η Moody’s.

«Απαιτείται ένταση των προσπαθειών. Η ΝΔ έχει καταθέσει και θα καταθέσει κι άλλες προτάσεις έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους που απορρέουν από το μνημόνιο και να μεγιστοποιήσει τις όποιες ωφέλειες για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας», επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν «οι δυνάμεις της εργασίας δεδομένων των σκληρών, άδικων και αντικοινωνικών που έχουν ληφθεί».

Επανέλαβε επίσης ότι προτεραιότητα για τη συνομοσπονδία παραμένουν τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κυρίως της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, της προστασίας της απασχόλησης αλλά και της περιφρούρησης των ανέργων.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε από την πλευρά του ότι λαμβάνει υπ’ όψη τις προτάσεις της ΓΣΕΕ ενόψει της παρουσίασης εναλλακτικών προτάσεων για την οικονομία από τη ΝΔ.

Συνομιλίες με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων είχε επίσης στη Ρηγίλλης ο Α. Σαμαράς. «Η κυβέρνηση κωφεύει και ο χρόνος κυλά χωρίς να γίνεται τίποτα», δήλωσε μετά τη συνάντηση η αρμόδια τομεάρχης Όλγα Κεφαλογιάννη.

Πρόσθεσε ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και πως η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ότι ο τουρισμός είναι ένα από τα κύρια συγκριτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα.

«Η κίνηση δεν είναι αυτή που θα θέλαμε», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ν. Αγγελόπουλος, πρόσθεσε ότι «υπάρχει ύφεση», αλλά ότι «δεν είναι τραγική, δεν είναι καταστροφική».

«Θα θέλαμε να είναι καλύτερη (η κίνηση), αλλά μέσα στο γενικότερο αρνητικό πλαίσιο προφανώς και ο τουρισμός έχει τις ζημιές του», τόνισε και συμπλήρωσε πως περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν «στη βάση υποχωρήσεων ως προς τις τιμές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: