slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συγκρούσεις υπουργών για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Αποκαρδιωτική η εικόνα  του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου για μία κυβέρνηση που σχηματίσθηκε μόλις πριν από 8 μήνες...

Ανεύθυνη διακυβέρνηση  με πρωθυπουργό θεατή

Συγκρούσεις υπουργών για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Η ΕΙΚΟΝΑ του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου ήταν αποκαρδιωτική για μία κυβέρνηση που σχηματίσθηκε μόλις πριν από 8 μήνες και μάλιστα σε μία συγκυρία που απαιτεί γρήγορους ρυθμούς και αποτελεσματικό σύστημα διοίκησης.                

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ στην εισαγωγική του ομιλία έκανε λόγο για υπουργούς που λειτουργούν με τη λογική του φέουδου. Οταν αποχώρησε για να υποδεχθεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα περισσότερα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου έσπευσαν να τον επιβεβαιώσουν. Με παρεμβάσεις τους επιτέθηκαν στον υπουργό Οικονομικών για το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που παρουσίασε και αντιπρότειναν κάθε υπουργείο να χειρίζεται τις δικές του ΔΕΚΟ.            

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ότι πολλά μέλη της κυβέρνησης δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα των περιστάσεων. Υπουργοί δείχνουν ότι αγνοούν το περιεχόμενο του μνημονίου που υπέγραψαν και νομοθέτησαν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θυμίζοντας συμπεριφορές της δεκαετίας του '80. 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για αυτή τη θλιβερή και επικίνδυνη εικόνα της κυβέρνησης έχει ο πρωθυπουργός, που λειτουργεί ως θεατής, επιτρέποντας στους υπουργούς να στήνουν τα δικά τους μαγαζάκια αδιαφορώντας για την παραγωγή συλλογικού έργου.  Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για συγκεκριμένα μέτρα και χρονοδιαγράμματα, τα οποία μάλιστα η ίδια εισηγήθηκε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής του Οργανισμού Ντομινίκ Στρος Καν.   

 Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ για άλλους πειραματισμούς και ασθενή διακυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί άμεσα το μήνυμα που έστειλαν χθες οι υπουργοί του.

e-typos

Δεν υπάρχουν σχόλια: