slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το μεγάλο «μείον» του Συνεδρίου της ΝΔ

Θα ακούσατε και θα διαβάσατε ασφαλώς πολλά για τις «αδυναμίες» του Συνεδρίου της ΝΔ. Άλλα ισχύουν και άλλα δεν ισχύουν - και σε κάθε περίπτωση είναι λογικό να υπήρξαν αδυναμίες και παραλείψεις που, όμως, κατά την γνώμη μας δεν επηρεάζουν ούτε την καλή και κυρίως «λιτή» διοργάνωση, ούτε το ενωτικό κλίμα που επικράτησε.

Μία ήταν για μας η μεγάλη αδυναμία: η απουσία των μπλογκς.

Δεν γνωρίζουμε αν απλώς τα …ξέχασαν, ή αποτελεί συνειδητή επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ένα σημαίνει αυτή η σημαντικότατη παράλειψη: Οι νοοτροπίες δεν άλλαξαν, παραμένουν το ίδιο ξεπερασμένες και στο «επικοινωνιακό» σκέλος και στο πολιτικό.

Στο επιτελείο του Σαμαρά δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα την μεγάλη κοινωνική και πολιτική σημασία των μπλογκς. Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι έξω από τα γραφεία τους αναδεικνύεται ένα τεράστιο κίνημα μπλογκερς – αρκεί να δίνει κανείς τα λινκς που κάνει το ένα στο άλλο. Και ενδιαφέρονται μόνο για τα ελάχιστα – σε σχέση με τα άλλα – μπλογκς που αναπαράγουν τις βρωμιές του ενός και του αλλουνού. Όλοι όμως ξέρουν ότι αυτά τα «μπλογκς» δεν είναι παρά παραρτήματα των μεγάλων και διαπλεκόμενων συγκροτημάτων στον Τύπο στα οποία ρίχνει το βάρος της δυστυχώς ακόμα η Ρηγίλλης.

Πόσοι αλήθεια από αυτούς που παριστάνουν τους σημαιοφόρους της νέας προσπάθειας ξέρουν τι είναι το «πληκτρολόγιο»; Πόσοι έχουν διαβάσει έστω και ένα σοβαρό μπλογκς πέραν από εκείνα που αναπαράγουν τη νοοτροπία τους του «παραπολιτικού», του «κουτσομπολιού» και των υπόγειων και βρώμικων κτυπημάτων;

Αντιθέτως είδαμε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου στελέχη, βουλευτές και εκκολαπτόμενους πολιτικούς να επιδίδονται στις γνωστές αβροφροσύνες (κοινώς «γλείψιμο») σε εκείνους τους δημοσιογράφους που τους αδειάζουν καθημερινά ή υπονομεύουν τον Σαμαρά.

Δεν θα επαναλάβουμε τον ρόλο που έπαιξαν τα μπλογκς στην εκλογή Σαμαρά – το είπαμε δεκάδες φορές κι αυτό πάει και τέλειωσε.

Θα πούμε όμως ότι είναι απαράδεκτο από όλες τις απόψεις να μην συμμετάσχουν τα μπλογκς στο διάλογο για την ιδεολογική ανανέωση και τον πολιτικό εκσυγχρονισμό της ΝΔ – έναν τομέα στον οποίο δηλαδή υπερέχουν ασύγκριτα από τα άλλα ΜΜΕ και κυριαρχούν.

Αποτελεί απαράδεκτο αναχρονισμό το ότι δεν έγινε ούτε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τα μπλογκς στο Συνέδριο. Ούτε μια προσυνεδριακή διάσκεψη, από τις τόσες άχρηστες, για τα μπλογκς. Ούτε ένας δεν βγήκε να μιλήσει για τα μπλογκς, ακόμα κι εκείνοι που τα μπλογκς εμπίπτουν στον τομέα αρμοδιότητος τους.

Δεν θα αναζητήσουμε εμείς την αιτία του προβλήματος, ούτε και την λύση του. Είναι άλλων αρμοδιότητα αυτή. Θα πούμε μόνο ότι όσο η «νέα» Νέα Δημοκρατία ακολουθεί τις «επικοινωνιακές» συνταγές του παρελθόντος θα πατώνει στις δημοσκοπήσεις και θα περιμένει την εύνοια των συγκροτημάτων για να ανέβει. Πράγμα που δεν θα γίνει ποτέ, αν συνεχίσουν έτσι.

Άλλωστε ούτε ο κ. Ψυχάρης θα μιλούσε σήμερα για «εποχή Σαμαρά» στη ΝΔ, αν ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς περίμενε από τα διαπλεκόμενα μέσα να τον αναδείξουν αρχηγό της ΝΔ, τον περασμένο Νοέμβριο και δεν στηριζόταν στα μπλογκς.

ΠΗΓΗ: http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: