slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δηλώσεις του Εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Π. Παναγιωτόπουλουγια για τη σύγκληση της Πολιτικής Επιτροπής, αποτελέσματά Συνέδριου και Ασφαλιστικό


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:


ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:

Την Παρασκευή, 2 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Intercontinental , στις 11 το πρωί, συνέρχεται η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, με θέματα ημερήσιας διάταξης,

- πολιτική εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά,

- εκλογή Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής,

- εκλογή μελών Εκτελεστικής Γραμματείας.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων αρχίζει από σήμερα, στις 4 το απόγευμα, δηλαδή σε λίγο, και λήγει την Τετάρτη στις 8 το βράδυ.

Υπεύθυνος είναι ο Ειδικός Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, ο κ. Στάθης Τριάντης, ο οποίος - όπως είναι γνωστό - εδρεύει στη Ρηγίλλης, στα γραφεία μας εδώ.

Στις 11:00, λοιπόν, το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουλίου, στο Intercontinental , έχουμε την πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, μετά το 8ο Τακτικό Συνέδριο.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ:

Η επιτυχής έκβαση και η ολοκλήρωση των εργασιών του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, έδειξε - πάνω από όλα και πριν από όλα - ότι, όλοι οι Νεοδημοκράτες είναι συσπειρωμένοι γύρω από τον αρχηγό του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.

Η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά ανανεώνεται και ανασυγκροτείται. Και είναι έτοιμη να υποδείξει διέξοδο στα αδιέξοδα, που έχει δημιουργήσει στον τόπο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:

Όπως ξέρετε, το Ασφαλιστικό μπαίνει στη Βουλή, για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή.

Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει «όχι» επί της αρχής, στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, αλλά θα στηρίξει ορισμένα άρθρα του Ασφαλιστικού, που θεωρούμε ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ψηφίζουμε «όχι» επί της αρχής, γιατί η κυβέρνηση, ενώ υποβάλλει σε αιματηρές θυσίες τον Ελληνικό Λαό, δεν δημιουργεί ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που είναι βιώσιμο. Πρόκειται, δηλαδή, για θυσίες χωρίς αντίκρισμα.


ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:

Ως Νέα Δημοκρατία, μετά την αιματηρή, βομβιστική επίθεση, σε βάρος του γραφείου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που έγινε την περασμένη Πέμπτη, θέλουμε να καλέσουμε όλα τα πολιτικά κόμματα, όλους τους πολιτικούς φορείς, να συμμετάσχουν σε ένα δημόσιο διάλογο, για να αξιολογήσουμε, και πάλι, τα μέτρα ασφαλείας, που εφαρμόζονται στον τόπο μας, σε όλους τους τομείς και να αλλάξουμε τα μέτρα αυτά, εκεί που πρέπει να αλλάξουν.

Χωρίς υπερβολές και χωρίς ακρότητες, να βρούμε το σωστό τρόπο και τη σωστή πολιτική, για να επανακαθορίσουμε τις προτεραιότητες στα θέματα δημόσιας ασφάλειας. Αυτό που έγινε την περασμένη Πέμπτη, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξανασυμβεί.

Η Νέα Δημοκρατία, με αίσθηση ευθύνης, απέναντι σε ένα τόσο κρίσιμο και φλέγον ζήτημα, θα κάνει αυστηρή κριτική, εκεί που χρειάζεται, αλλά θα στηρίξει, από την άλλη πλευρά, όλες εκείνες τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ή άλλων φορέων, που θα κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση.


ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ:

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, για μια ακόμη φορά, θέλουμε, με τον πλέον έντονο τρόπο, να καταδικάσουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και ενέργειες από οπουδήποτε και αν προέρχονται. Η απεργία είναι σεβαστή απολύτως και κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας.

Αυτό που δεν μπορεί να γίνει σεβαστό, αυτό που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από το κοινωνικό σύνολο, είναι οι αποκλεισμοί και οι καταλήψεις. Και αυτή τη δήλωση την κάνουμε προς όλες τις πλευρές. Γιατί θεωρούμε ότι, ως χώρα, δεν μπορεί να αυτοκτονήσουμε αυτό το δύσκολο και κρίσιμο καλοκαίρι. Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε, ώστε να κρατηθεί η οικονομία όρθια. Το να αυτοκτονεί η Ελλάδα, με τέτοιου είδους καταλήψεις και αποκλεισμούς, είναι κάτι που δεν μπορεί να μας αφήνει, πλέον, αδιάφορους.

Για μια ακόμη φορά, θα απευθύνουμε έκκληση προς όλους: πολιτικά κόμματα, κυβέρνηση, κοινωνικούς φορείς, συνδικάτα.

Απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της απεργίας.

Απολύτως σεβαστές οι διαδηλώσεις και οι όποιες πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας.

Απολύτως, όμως, καταδικαστέες οι ενέργειες καταλήψεων και αποκλεισμών λιμανιών. Κλείνουν το οξυγόνο που χρειάζονται οι πνεύμονες της Ελληνικής Οικονομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: