slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Α/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων

Tα Τμήματα Καινοτόμων Δράσεων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων πρόκειται να διοργανώσουν στην Ερμούπολη το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων μεταξύ 7-11 Ιουνίου 2010.



Το κάθε σχολείο ή τάξη των Δημοτικών Σχολείων καθώς και τα Νηπιαγωγεία της Σύρου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν -κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ- θεατρικά, χορευτικά, μουσικά- χορωδιακά δρώμενα, καθώς και τις δημιουργίες τους -στο πλαίσιο της υλοποίησης καινοτόμων προγραμμάτων- σε πόστερ, εικαστικά έργα, φωτογραφίες, βίντεο, παρουσίαση ιστοσελίδων, κατασκευές, παιχνίδια, μαθητικά έντυπα.

Η έκθεση έργων των μαθητών θα φιλοξενηθεί στην Πινακοθήκη Κυκλάδων. Η προετοιμασία των μαθητικών εκθέσεων θα πραγματοποιηθεί από τους ενδιαφερόμενους την Τετάρτη και Πέμπτη 2-3 Ιουνίου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων και ώρες 10.00 - 14.00.Τα έργα των μαθητών θα μετακινηθούν από το χώρο της έκθεσης, με ευθύνη των εκπαιδευτικών, το Σάββατο 12 Ιουνίου και ώρες 10.00 - 13.00.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν τις πρωινές ώρες εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης από ειδικούς εισηγητές - εμψυχωτές ,με τη συμμετοχή μαθητικών ομάδων (σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα).

Επίσης τις απογευματινές ώρες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις στην Πινακοθήκη Κυκλάδων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Ιουνίου και ώρα 10.00 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, ενώ η τελετή λήξης την Παρασκευή 11 Ιουνίου στις 20.00 στην Πλατεία Μιαούλη.

Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων συνδιοργανώνεται από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμουπόλεως, με χορηγούς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, τον Εμπορικό Σύλλογο Σύρου και το Σύλλογο Εστίασης «Τερψιχόρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: